't Wordt winter in Canada

Benjamin (Dagobert)
Heerlijk in het zonnetje zit ik een stukje te schrijven. Korte mouwen, zomerjas half open, lekker 'zomers' weertje. Niks aan de hand. Nog een half uur voor de les weer begint, dus alle tijd. Uitzicht op een ronde eenrichtingsverkeerweg, dat wat Nederlanders rotonde noemen en de iets minder ABN-sprekende mensen ook nog wel eens rontonde willen noemen. Met zo'n mooi rond bordje met van die witte pijlen. Hier staat ern een bordje 'oneway' met een pijl. (Ik zei toch dat ze anders waren )
Nog zoiets: ben er toch redelijk zeker van dat zo'n gele stoeprand in Nederland 'verboden te parkeren' betekend en voorzover ik het kan zien is dat hier ook zo. Is dat dan zo gek? Nee, maar ze zijn hier wel zo maf dat ze er dan om de 5 a 10 meter ook nog eens een bordje bijzetten met verboden te parkeren. Niks geen wielklemmen en bonnen, gewoon een berg bordjes en ze denken het hier opgelost te hebben.
Genoeg over die maffe verkeers borden, ik had het over het weer.
Lekker weer dus, zonnetje.......(dat had ik net al verteld). Half twee in de middag (nieuw detail, belangrijk hoor) Vanochtend was dat dus wel even anders. Koud, koud en nog eens koud. Vanuit de keuken kon ik de eerste sneeuw al waarnemen, het landschap rondom het huis was berijpt en het woei (waaide). M'n hostmoeder was al bijna onderuit gegaan toen ze het balkon op stapte, dus ik liep voorzichtig naar de bushalte. Het viel mee, totdat ik er vijf minunten stond te wachten. M'n handen zo rood als m'n broek. Het was dus koud en niet zo'n klein beetje ook. Eigenlijk: ik had het koud en niet zo'n klein beetje ook, want de oplettende lezer had gelezen dat ik gehuld in korte mouwen met een zomerjas nou niet echt winter gekleed was. Brrrrrrrrrrrrrr.....ik heb lichtelijk het gevoel dat het winter wordt, maar zolang het kan geniet ik nog van de zon (Die net weer verdwenen is en plaats heeft gemaakt voor een ijzig koude wind) Ik ga maar weer naar binnen denk ik.