BS' 1e baantje

BlaatschaaP
BlaatschaaP en haar 1e baantje

Aangezien ik de laatste tijd echt in geldnood zat ben ik op het idee gekomen een baantje te zoeken. Gewoon iets simpels wat goed betaald. Alle winkels hier in de buurt die ook maar een indicatie gaven mensen nodig te hebben heb ik bezocht (kruidvat, AH) en zo ook de Bakker Bart.

Vol goede moed stapte ik het kleine maar goedverzorgde bakkerszaakje binnen, waarna de verukkelijke geuren mijn neus al binnenkwamen. Dit leek mij de ideale werkplek. Aangezien ik het bordje met 'Verko(o)p(st)ers gezocht M/V' al gespot had, gaf ik aan dat ik voor de sollicitatie kwam en mocht ik (weer) zo'n mooi formuliertje invullen met de meest onnodige en nutteloze dingen erop. Ik inleveren en daarna is het wachten op antwoord.
Omdat de AH én Kruidvat mij opzich al geen gehoor hadden gegeven verwachtte ik ook niet veel van deze poging, maar vol verbazing mocht ik een paar dagen geleden de telefoon opnemen en 'Met Bakker Bart!' te horen krijgen. Ik mocht woensdag (afgelopen) op sollicitatiegesprek komen.

De betreffende woensdag stapte ik deze keer met nog meer moed naar binnen en nadat ik gevraagd had naar Wilma klom ik door verscheidene kleine trappetjes naar boven tot ik in een klein kantoortje kwam en moest gaan zitten. Omdat dit mijn allereerste '2e gesprekje' was, wist ik totaal niet wat te verwachten, maar gelukkig waren het enkel wat vragen en (aangezien het een bakkerszaak is) meerdere malen het verzoek er goed over na te denken omdat het érg zwaar werk is.

Binnen een klein halfuurtje stond ik al weer beneden, nog zenuwachtig van alle informatie en afspraken die ik net had lopen maken, ik moet namelijk morgen (zaterdag) langskomen om te leren hoe de kassa en broodmachine werkt...

. (binnenkort weer een verslag)