Dagobert & Canada, het een na laatste deel

Benjamin (Dagobert)
Zondag 7 juli, nog 45 voordat m'n vliegtuig vertrekt. M'n examens zijn achter de rug en het visum is binnen. Met een redelijk gerust hart tel ik de dagen af. Nog 45 dagen om geld te verdienen, nog 45 dagen om een ziektekostenverzekering met dekking in Canada uit te zoeken en nog 45 dagen om afscheid te nemen van zij die mij lief zijn, zij die ik een jaar zal moeten missen. Nog 45 om de laatste stappen te ondernemen.
Tot nu toe gaat het allemaal wel lekker, na wat horten en stoten lijkt het erop dat alles goed gaat komen, m'n gastgezin is weliswaar nog niet bekend en ik ben er ook nog niet van verzekerd dat ik er een heb, ik voel dat het gaat lukken. Laatst kwam in me op dat het ook wel praktisch zou zijn om een rijbewijs te hebben daar en dus ben ik ook nog snel even begonnen met lessen. 29 juli is de grote dag. Het afrijden, het begin van mijn laatste werkweek en de week voor mijn korte vakantietje (3 dagen).
Het enige grote probleem wat nog op mijn weg naar Canada ligt is het kiezen wat ik wel en wat ik niet mee neem. Al mijn kleren? Dan heb ik geen plek meer voor leuke herinneringen, maar heb ik die wel nodig? Moet ik plek over houden om dingen mee terug te kunnen nemen. Lastig, lastig, lastig, maar ook die hindernis zal wel te overleven zijn.