Het smerige heiligdom

Benjamin (Dagobert)
Het stereotype Fok!bureau stel ik me voor als een plank hout met daarop een computer en een berg troep. bij de gemiddelde persoon zal er ook een radio in de buurt staan en zal de vloer bezaaid liggen met papier, kruimels en verpakkingen van lekkere dingen.

Het heiligste der heilige dingen dus ook eventuele aanwezige ouders mogen het niet opruimen, stel je voor dat ze iets weggooien dat niet de bedoeling is. Kortom: het is een berg troep waar de Fokker zijn dagen slijt.

Maar gelukkig komt het voorjaar er aan en wordt het tijd voor een grote schoonmaak. Alles wordt opgepakt, een deel gaat weg, een deel wordt even weggelegd op een andere plek en de rest komt weer op het bureau. De bende is iets minder maar na een paar uur ligt het al weer helemaal vol met allerlei papier.

Het werkt dus niet, al werd het elke dag voorjaar, dat zou nog niet genoeg zijn om het netjes te houden. De slibt meteen weer helemaal dicht en er lijkt geen andere oplossing voor te zijn dan het maar te accepteren. Het moet maar, het is geen pretje om te werken aan een vol bureau, maar een leeg bureau blijkt niet te bestaan. Dat zal nog eens een goede uitvinding zijn. een bureau dat leeg blijft.