Gitarist Ian Bairnson overleden

Hallo allemaal! 

Zeer droevig nieuws. Persoonlijk één van mijn favoriete gitaristen is niet meer. Na een lange strijd tegen dementie is Ian Bairnson overleden. Er zijn best wel wat mensen bij wie dat niet één, twee drie een belletje doet rinkelen. Dat komt mede omdat hij slechts zelden in de openbaarheid trad en ook interviews met hem zijn bijzonder schaars. 

Toch is hij het die het Alan Parsons Project zo'n herkenbare gitaar-sound heeft gegeven. Hij was erbij vanaf de eerste tot de laatste minuut. 

Zijn relatief bekendste hit was voor die tijd samen met zijn toekomstige bandmaatjes David Paton en Stuart Tosh bij de band 'Pilot' met de grote hit 'Magic'. 

Verder was hij het ook die het gitaarspel heeft verzorgd voor Kate Bush. Inderdaad, 'Wuthering Heights' dat is zijn werk, uiteraard in samenwerking met David Gilmour. 

Verder heeft hij met vele groten der aarde gespeeld, waaronder Joe Cocker, Sting, Neil Diamond, Beverley Craven en Eric Clapton om zo maar eens een paar namen te noemen. 

En toch wordt zijn naam het meest geassocieerd met het Alan Parsons Project. 

Zijn ziekte dwong hem helaas al in 2018 om te stoppen met zijn optredens. 

Een heel groot verlies.

Het is heel erg lastig om twee nummers te kiezen die zijn klasse tonen.

UIteindelijk kies ik voor: 'Prime Time' van het album 'Ammonia Avenue'. En ik kies als tweede 'Silence & I' van het album 'Eye In The Sky'.

Maar uiteraard is er nog veel meer mooi gitaarwerk van Ian. 

Moge hij rusten in vrede.