'Rotterdam is de meest ongezonde stad van Nederland, verhuizen dan maar? '

Groningen is de gezondste stad van Nederland, en Rotterdam eindigde op nummer twintig als laatste. En dat is niet voor de eerste keer, twee jaar geleden scoorde Rotterdam ook al erg slecht op deze lijst. 

De havenstad scoort vooral slecht als het gaat om luchtkwaliteit, geluidsoverlast en goede plekken voor sociale interactie. Volgens de stichting Rotterdam Natuurlijk! Is dit niet zo gek. De milieueffecten van de grote stedelijke verdichting in Rotterdam zijn niet meegenomen in het onderzoek. De burgers kunnen hun steentje bijdragen door de politiek aan te blijven spreken op de door Nederland getekende verdragen over recht op leven, inclusief een gezonde leefomgeving. De burgers moeten inspraak hebben in nieuwe plannen voor de buitenruimte en toezien op de verplichting om milieueffecten grondig en in samenhang te onderzoeken en de resultaten hiervan overzichtelijk te publiceren. 

OPEN Rotterdam vroeg enkele Rotterdammers op straat of zij wel wilden verhuizen om in een gezonder leefomgeving te wonen.