Opgedoken voicemail Joe Biden aan zijn zoon Biden zorgt voor commotie

Een uitgelekt emotioneel geluidsfragment tussen president Joe Biden en zijn zoon Hunter, die op dat moment worstelde met een drugsverslaving heeft nieuwe vragen opgeroepen. Het fragment zou zijn opgenomen op 15 oktober 2018, en laat een emotionele Joe Biden horen die tegen zijn zoon zegt: “Ik hou meer van jou dan van de wereld, vriend. Je moet hulp krijgen." Zo meldt Telegraph

Het geluidsfragment heeft nu een nieuwe betekenis gekregen, nadat bekend is geworden dat Hunter slechts drie dagen eerder een .38 kaliber pistool kocht bij een wapenwinkel in Delaware en op het Firearm Transaction Record verklaarde dat hij geen illegale drugs gebruikte.

Naast de voicemail schreef Hunter al in zijn vorig jaar uitgebrachte memoires dat hij toen een 'volledige verslaving' had. Liegen op een federaal formulier is een misdrijf waarop een maximum van 10 jaar gevangenisstraf en een boete van $ 250.000 staat.

Deze week meldde de Washington Post dat federale agenten die de zoon van president Biden onderzoeken, genoeg bewijs hebben verzameld om hem te beschuldigen van belastingmisdrijven en een valse verklaring met betrekking tot de aankoop van een wapen.

Fox News werd geconfronteerd met een backlash na commentaar op de voicemail. Sean Hannity, Fox News-presentator, die een van de meest bekeken prime-time tv-nieuwsshows in Amerika heeft, zei na uitzending van het geluidsfragment: "vervang de naam Biden door Trump en stel je voor hoe het gepeupel en de media dit allemaal zouden behandelen. In plaats daarvan houden ze liever de ene hoax na de andere in stand, net zoals ze deden met het vuile Steele-dossier," zei Hannity, onder verwijzing  naar de beschuldigingen van de gepensioneerde Britse spion Christopher Steele, die beweerde dat de Trump-campagne samenwerkte met Rusland om de presidentsverkiezingen van 2016 te winnen. De heer Hannity kreeg hierop scherpe reacties, met kritiek van onder meer ouders van drugsverslaafden.

Chelsea Hart, een komiek uit New York, zei: "De opname die is opgedoken waarop hij zijn zoon smeekt om hem 'alles wat hij nodig heeft' voor zijn psychische problemen te bieden, is het soort steun waar depressieve en geesteszieke mensen alleen maar van dromen. en  maar zeer zelden krijgen.”

Dinsdagavond werd de president in een sit-down interview rechtstreeks gevraagd naar de beschuldigingen die rond het onderzoek naar zijn zoon circuleren door CNN's Jake Tapper.

"Nou, allereerst ben ik trots op mijn zoon. Biden is een volwassen man en raakte verslaafd - zoals meer mensen, verslaafd aan drugs. Hij heeft dat overwonnen. Hij heeft een nieuw leven opgebouwd", vertelde Biden aan CNN.