She-Hulk uitgelachen om vrouwenproblemen

De nieuwe serie 'She-Hulk: Attorney at Law' heeft niet het gewenste effect bij de kijkers. Alhoewel IMDB de pro-feministische serie nogal aan het promoten leek, kunnen vele fans dat niet waarderen.

Vooral één specifieke scene doet veel Hulk-fans de tenen krommen. Het moment dat de vrouwelijke hoofdpersoon Jennifer Walters tegen Bruce Banner klaagt over dat ze 24 uur per dag, zeven dagen in de week, wordt onderdrukt.

"Dit is het ding Bruce, ik ben goed in het beheersen van mijn woede. Ik doe het altijd", zegt Walters. “Als ik op straat wordt nageroepen. Wanneer incompetente mannen mij mijn eigen vakgebied uitleggen. Ik doe het vrijwel elke dag, want als ik het niet doe, word ik emotioneel of moeilijk genoemd of word ik misschien letterlijk vermoord."

"Dus ik ben een expert in het beheersen van mijn woede", gaat ze verder, terwijl ze steeds luider begint te praten. “Omdat ik het oneindig veel meer doe dan jij!"

Marvel-fans schoten direct hard in de lach na deze scene, beschrijvend wat Bruce Banner wel niet meegemaakt had en wat hij moet onderdrukken om vooral niet boos te worden. 

"Het personage werd als kind misbruikt door zijn vader en zag zijn moeder vermoord worden door zijn vader. In de loop van zijn leven probeerde Hulk ook zelfmoord te plegen, werd hij naar een buitenaardse planeet gestuurd, zag hij een vriend sterven en beleefde hij meerdere andere levensveranderende ervaringen. En dat allemaal terwijl hij probeerde kalm te blijven om niet in de Hulk te veranderen."

Op sociale media werd dit vergelijk breed uitgemeten. "Hulk: De vrouw van wie ik hield stierf terwijl ze de planeet redde en ik was er niet om haar te beschermen", grapte een Twitter-gebruiker. “She-Hulk: Ik word soms op straat nageroepen."

"Blijkbaar is gewoon een vrouw zijn moeilijker dan jarenlang aan de rand van de samenleving in angst leven, omdat je weet dat zelfs de geringste zweem van woede je kan veranderen in een onstuitbare moordmachine", deelde een ander persoon.

Laten we zeggen, niet de sterkste scene in de serie.