De eerste Sinterklaasrel van dit jaar is een feit

Afgelopen zaterdag vond onder een stralende zon de 25e Canal Parade plaats. Op een uberchauffeur met losse handjes na was het een en al plezier. Maar de blanke presentator maakte een ongelooflijke 'blunder' door bij het langsvaren van een boot waar zijn goede vriend Nicolaas Veul in zou zitten spontaan de eerste regel van 'Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht' in te zetten. 

Gisterenmiddag deed Tim zwaar overstuur en huilend zijn verhaal op Radio 1. Van het zingen van die regel uit het sinterklaasliedje heeft Tim spijt, maar de rest van de beschuldigingen is volgens hem niet waar. “Nu is er van gemaakt dat ik het Sinterklaasliedje zong omdat het een boot was met heel veel donkere mensen en dat ik ook nog ‘Piet’ naar mensen heb geroepen, terwijl ik riep naar ‘S10'!" 

Hij vervolgt: “Dat liedje… Ik schaam me kapot, maar de rest heb ik gewoon echt niet gedaan. Dan krijg je gewoon heel veel berichtjes, van: ‘Je bent een wild beest’, ‘ze moeten je opsluiten’, ‘ik hoop dat je ontslagen wordt’, ‘je bent net als je voorouders'."

Marieke Derksen, de dochter van Johan Derksen, heeft met hem te doen. “Dit is toch allemaal niet nodig?”, zegt de bazin van hituitgeverij Inside. “Die jongen bedoelde het niet verkeerd. Dat altijd zoeken naar een kwade bedoeling, zo vermoeiend. Als Tim den Besten al niet meer voldoet aan ‘woke’, wie dan nog wel?”