Liefhebbers van bacon, kunnen zich nu besprenkelen met bacongeur!

Hou je zo van bacon dat je ernaar wilt ruiken - zonder het gedoe van bacon bakken?

De geur, Wright N°100 genaamd, werd donderdag uitgebracht om het 100-jarig bestaan van het baconmerk te vieren, aldus een persbericht van Wright Brand Bacon. 

Echte spekliefhebbers kunnen de vlezige geur voor $19,22 kopen op Wright100.com.

De genderneutrale geur werd gecreëerd in samenwerking met Ann Gottlieb, die geuren heeft helpen ontwikkelen voor klanten als Britney Spears, Victoria's Secret en Calvin Klein. De geur is niet puur spek: Wright N°100 bevat noten van bacon, appelhout, bergamot, witte patchouli, sandelhout en ahornsiroop, aldus het persbericht.

"We worden maar één keer 100 en met dat in ons achterhoofd wilden we iets unieks en speciaals creëren om consumenten te helpen ons honderdjarig bestaan met ons te vieren," zei Cal Tharp, senior brand manager voor Wright Brand.

"Een van de dingen die Wright Brand bacon speciaal maakt is dat het echt houtgerookt is, dus we dachten waarom niet onze kenmerkende echte houtgerookte geur bottelen om de zintuiglijke ervaring van onze bacon uit te breiden," zei Tharp.

De geur bevat ook een noot van Mousse de Saxe, een combinatie van leer en vanille die populair was in 1922, als een knipoog naar het oprichtingsjaar van het merk.

Wright Brand werd in 1922 gelanceerd in Vernon, Texas, en werd in 2001 overgenomen door Tyson Foods corporation.