SATIRE: Staatsbosbeheer is coronatoerisme zat: straks betalen voor een boswandeling

Staatsbosbeheer wil dat mensen gaan betalen voor een boswandeling. Sinds de uitbraak van covid-19 zitten veel mensen gedwongen thuis. Om toch iets te doen hebben trekken veel gezinnen, maar ook alleenstaande mensen, naar het bos. Hoewel wandelen gezond is voor lijf en leden is het minder gezond voor de natuur. Wilde dieren worden uit hun natuurlijke habitat verjaagd en ook de hoeveelheid zwerfafval neemt zienderogen toe.

Boswachters worden hierdoor extra belast. Behalve toezicht houden op het bos, moeten zij ook het zwerfafval opruimen en er op toezien dat de coronaregels nageleefd worden, terwijl ze hier niet voor betaald worden. Daarom heeft Staatsbosbeheer besloten om voortaan met toegangskaarten te gaan werken. Voor een eenmalig bezoek aan het bos moet 1,50 per persoon worden betaald, een jaarkaart is voor 25 euro te verkrijgen.

Met de opbrengst wil Staatsbosbeheer betere afvalvoorzieningen realiseren en schade aan de natuur, die is ontstaan door coronatoerisme, herstellen. Hierbij wordt onder andere gedacht aan de aanplant van nieuwe bomen en struiken, en de aanleg van extra brede wandelpaden, zodat de anderhalve meter maatregel beter na te leven is. Ook wordt er gekeken naar loonsverhoging voor boswachters.

Een woordvoerder van Staatsbosbeheer: “We hebben dit idee afgekeken van onder meer de Amsterdamse Waterleidingduinen en het Noord-Hollands Duinreservaat. Daar moeten mensen ook betalen als ze in het gebied willen wandelen. We hopen dat hierdoor het massatoerisme in de bossen wat afneemt en dat de mensen hun mondkapjes in de vuilnisbak gaan gooien in plaats van dat de kinderen er mee mogen vliegeren.”

Update 13:10 uur
Voor degenen die het nog niet doorhadden, ook dit artikel was satirisch bedoeld, met als doel mensen na te laten denken over gemakkelijk we alles voor waar aannemen. De foto's waren in scene gezet. Het bewuste mondkapje was van mij en heb ik achteraf netjes in een prullenbak gedeponeerd.

Mocht je na het lezen van dit artikel wel het besef gekregen hebben dat we de natuur in ons land wel een handje kunnen helpen, overweeg dan om een donatie te doen aan het buitenfonds van Staatsbosbeheer

Zwervende mondkapjes  (Foto: FOK!)
Zwervende mondkapjes (Foto: FOK!)

Zwervende mondkapjes  (Foto: FOK!)
Zwervende mondkapjes (Foto: FOK!)Zwervende mondkapjes  (Foto: FOK!)
Zwervende mondkapjes (Foto: FOK!)