Het nutteloze feitje van de dag: Borsato, de Stones en anderen verdwijnen

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Vandaag is alweer de laatste dag van de Top 2000 en draait het op de radio dus vooral om de populairste nummers en daarom kijken we vandaag in deze rubriek nog even naar de achterkant van de lijst. Want wist je dat er dit jaar zeven liedjes uit de lijst verdwenen zijn die er tot nu toe elk jaar in stonden? De plaat die in 2020 nog het hoogst genoteerd stond van de zeven was 'Dromen Zijn Bedrog' van Marco Borsato. Dat de veelbesproken zanger dit jaar wat minder populair is snappen we. Zijn voormalige hit stond vorig jaar nog op plek 1771.

Vanaf plek 1885 ging 'It's All Over Now' van de The Rolling Stones uit de lijst en Maggie MacNeal zag 'Terug Naar De Kust' vanaf nummer 1898 de lijst verlaten. Vorig jaar kon je Jon & Vangelis met 'I'll Find My Way Home' nog op plaats 1914 maar dat was vooralsnog voor het laatst. Barbra Streisand & Neil Diamond stonden in 2020 nog met 'You Don't Bring Me Flowers' op nummer 1924 in de eindejaarlijst van NPO Radio 2, maar de liefhebbers wisten het nummer niet te behouden voor de lijst.

Na 22 jaar in de lijst kwam er ook een einde aan Bachman-Turner Overdrive met 'You Ain't Seen Nothing Yet' dat op plekje 1932 te vinden was. En tenslotte verdween Al Stewart met 'On The Border' vanaf nummer 1942 uit de lijst. Wie weet zien we één van deze liedjes volgend jaar nog terug in de Top 2000.

Wil je nog meer toffe Top 2000-statistieken zien? Dan kan dat op de site van FOK!user Pino112. Wil je dezer dagen meepraten over de eindejaarlijst van NPO Radio2, dan kan dat in de topicreeks op het forum.