Oproep: weet jij een goede naam voor een nieuw windenergiegebied op zee?

Er komen nieuwe windenergiegebieden op de Noordzee. En die gebieden hebben een naam nodig. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat doet een oproep voor een goede naam voor een van de nieuwe windenergiegebieden in de vorm van een wedstrijd. De prijs die te winnen is, is ‘de bekendheid’ die de winnende naam ontvangt, en voor de inzender ‘de eer’ dat deze naam gebruikt gaat worden. In overleg met de winnende inzender maken we zijn/haar naam ook bekend.

'Om meer windenergie van de Noordzee te krijgen zijn nieuwe gebieden nodig. Het kabinet zal in 2022 een besluit nemen welke nieuwe windenergiegebieden op de Noordzee hiervoor worden aangewezen. Hier lees je er meer informatie over.
Zodra is besloten welke gebieden worden aangewezen als windenergiegebied krijgen ze gelijk een naam. Een naam die misschien wel door jou is bedacht!

Inspiratie nodig?
Een goede naam komt niet zomaar uit de lucht vallen. Bekijk voor inspiratie een kaartje met de huidige windenenergiegebieden en de zoekgebieden. Wie weet helpt het je!

Spelregels
Op deze pagina lees je meer informatie en de actievoorwaarden.

Doe direct mee
De wedstrijd is op 9 november 2021 om 12.00 uur gestart en loopt tot en met 30 november 2021 23.59 uur. Heb je een goede naam bedacht? Vul via de link hieronder de enquête in en doe direct mee. Let op: je mag eenmalig maximaal drie namen inzenden.
Doe via deze link mee aan de wedstrijd'