Het nutteloze feitje van de dag: Geld verdienen met veters strikken

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Tegenwoordig wordt er grof geld betaald door fabrikanten van sportschoenen aan topvoetballers. Maar wist je dat in de jaren '70 er al dik geld verdiend werd dankzij een handig trucje? Puma wist namelijk Pelé te strikken voor een slimme marketingstunt. Het schoenenmerk betaalde de Braziliaanse ster namelijk $120.000 voor het WK voetbal in 1970 maar daarvoor moest hij natuurlijk wel alle aandacht op het merk weten te vestigen. Dus werd er een list bedacht.

Pelé vroeg vlak voor de aftrap even tijd aan de scheidsrechter om zijn veters te strikken. De man in het zwart die niets van de truc wist, vond het uiteraard geen probleem. En terwijl de wereld wachtte voordat de kwartfinale tegen Peru eindelijk begon, zoomde de camera in op Pelé die met zijn schoenen bezig was. Zo zag de hele wereld dat Pelé op Puma's speelde en de truc om het merk te promoten was geslaagd.