Hoe te voorkomen dat je wordt nageroepen als vrouw

Er zijn, in navolging van deze, overigens ook hilarische, video diverse parodiën op JijBuis te vinden. De volgende filmpjes wilde ik jullie toch niet onthouden. Ze geven twee methoden aan om te voorkomen dat je, als aantrekkelijk ogende vrouw, wordt nageroepen en/of lastiggevallen. Bij het eerste filmpje een jongedame die gewoon grappig 'payback' geeft, bij de tweede een vergelijking tussen 'modern gekleed gaan' en jezelf in 'full defense mode' kleden.

Filmpje een is een jongedame die gewoon lekker commentaar teruggeeft aan de 'catcallers' en de meesten daarvan al spoedig ontmaskert als helden op sokken die spoedig niet meer weten wat hun nou weer overkomt.  Hilarisch overigens vind ik dat zij, ergens rond de 2:30, ook aandacht krijgt van een andere jongedame. Deze lijkt even de vrouwelijke White Knight te willen spelen om haar mee te nemen naar haar apartment! Een heerlijke scène, waarin de hoofdrolspeelster diverse malen heen-en-weer loopt, daar zij duidelijk geen interesse heeft om 'eens wat anders te proberen', volgt! Verder weet zij echter de meeste mannelijke attenties op een ondeugende en brutate wijze af te wimpelen. Maar je moet, als vrouw zijnde, natuurlijk wel de 'ballen' hebben om zo brutaal en vlot van de tongriem gesneden zijn om een weerwoord te geven. Daar lijkt deze jongedame in elk geval geen probleem mee te hebben!

Het tweede filmpje geeft een andere methode weer om ongewenste 'complimenten' af te weren. In de eerste vijf uur loopt de, bijzonder aantrekkelijke en met grote 'ogen' gezegende, jongedame ook door 'The Big Apple' en krijgt de nodige complimenten nageroepen. Soms gewoon op een prettige wijze, dan weer op een manier die je haren te berge doen rijzen. Daarna hult dezelfde jongedame zich in een zwarte tent, ook wel 'hijab' genoemd, en peilt de reacties weer. Het lijkt wel alsof ze plots de ontzichtbaarheidsmantel van Harry Potter heeft aangetrokken nu! Mannen lopen om haar heen en, waar eerder de meesten even 'checkten' hoeveel 'junk ze in haar trunk' had, blijft ze verschoont van blikken achter haar naar haar, ditmaal door tentdoek bedekte, derrière. Enige kritiekpunt van mijn kant is dan wel dat ze haar gezicht wel erg schaamteloos zichtbaar heeft gelaten. Dat lieve gezicht van haar zou wel eens onbedwingbare emoties bij mannen kunnen losmaken en zou daarom ook beter achter een masker verborgen kunnen gaan. Maar dat is misschien voor later zorg!

Filmpje 1: De brutale methode

Filmpje 2: Trek een tent aan!

Eindconclusies zul je als dame dus zelf moeten trekken. Ben je niet gediend van 'complimenten' en brutaal/goed van de tongriem gesneden dan kun je gewoon op een speelse wijze de lastpakken op hun nummer zetten met een gepaste reactie. Wil je van alle gezeur af zijn dan is misschien een bezoek aan de bazaar van 'Ali en Mo' een optie; bij hun kun je een tent in alle kleuren krijgen, zolang die maar zwart is! Werkt bijna net zo goed als de 'Mantel van Onzichtbaarheid' blijkt!

Nog even voor de duidelijkheid: ik moedig niemand aan om, als een onopgevoede hork, zomaar mannen/vrouwen/kinderen/dieren na te gaan roepen. Innerlijke beschaving weerhoud mij ervan om zo aan mijn 'dierlijke reflexen' toe te geven en, als je dan toch een compliment wilt geven aan een aantrekkelijk ogend iemand/iets dat je tegenkomt, dit dan ook op een beschaafde en nette wijze te doen. Gelukkig zijn er nog voldoende mensen die dit niet direct als een versierpoging zien (zelfs als dat wel het geval mocht zijn) en die je daarmee misschien nog wel een prettig gevoel van eigenwaarde geeft ook! Maar houd het beschaafd!