Mondkapjes; Van Dissel blijft hopeloos eigenwijs, waarom?

Op Twitter kwam ik een draadje tegen van Bert Slagter, gisteravond nog te zien bij Op1, waarin hij  duidelijk aangeeft dat vanuit de gedachte 'alle kleine beetjes' helpen , het helemaal geen gek idee is om vaker een mondkapje te dragen. 

Ik vraag het mijzelf zo langzamerhand af , waarom van Dissel zo blijft ageren tegen het gebruik van mondkapjes. Natuurlijk is verkeerd gebruik van mondkapjes niet handig , maar als ik in de stad loop vraag ik mij af of de 'anderhalve meter', 'maximum aantal personen in een winkel' en het 'handen desinfecteren/wassen'  ook niet verkeerd worden geinterpreteerd door een groot deel van de bevolking. Horen we nu ook Jaap Van Dissel  zeggen, mensen blijven niet op anderhalve meter en wassen hun handen verkeerd en dat levert schijnveiligheid op dus stoppen wij er maar mee ? 

Verplicht stellen van mondkapjes hoeft niet eens, maar geef duidelijke voorlichting en laat mensen zelf beslissen of ze  mondkapjes willen dragen op plaatsen waar de overheid dit niet nodig vindt.

Zie hier een draadje van Bert Slagter waarin hij, mijn inziens, de stelling van Jaap van Dissel met betrekking tot het dragen van mondkapjes in de huidige coronacrisis onderuit haalt.

Update 20.30 uur

Op Twitter zie ik dat Bert Slagter een aanpassing heeft gedaan ivm een fout in het combineren van de Nederlandse getallen en de Noorse studie. TLDR:de getallen worden anders, maar maskers zijn onverminderd de moeite waard. Technisch draadje toegevoegd op pagina 3.