Net nu Black Lives Matter wat leek te luwen

Er zijn beelden van de gebeurtenissen die te maken hebben met de uitschakeling van Rayshard Brooks in Atlanta vrijgegeven. Hieronder heeft Cody Garrett, beter bekend onder de JijBuis-naam 'Donut Operator', aan de hand daarvan de boel nog eens netjes op een rij gezet.

Na het eerdere foutieve optreden van drie multi-culturele agenten in Minneapolis, waardoor George Floyd, zelf ook bepaald geen lieverdje, het leven liet, waren de raciale verhoudingen in 'The Good Ol' US of A' toch al stevig verstrakt. Links gebruikte daarin, als waren zij de meesters van de plantages van weleer, de negers van Black Life Matters, en overige meelopende 'brothers and sista's', als waren zij weer hun slaven. Om de 'protesten' nog wat extra 'spicey' te maken zorgden de blanke haatbroeders van de terreurorganisatie AFA (vermeende terreurorganisatie nog wel tot dit moment, maar hopelijk niet al te lang meer) samen met andere zelfhatende blanke groepen, dat er de nodige 'incidenten' plaatsvonden.

Onschuldige winkeliers moesten lijdzaam toezien hoe hun, met bloed, zweet en tranen opgebouwde levenswerk, door opgefokte vandalen werd verwoest. De inventaris gestolen en vaak, als laatste 'dank', werd dan de hele boel nog even in de hens gezet. Grootste ironie was vaak ook nog eens dat de eigenaars van de kleinere winkels in veel gevallen ook nog eens 'brothers' waren. Maar ja, 'all for the good cause' tenslotte hé?!

Geholpen door links-radicale Democratische stadsbesturen kreeg de terreur nog eens wat extra brandstof: het kruipen (en ook wel knielen) voor het tuig, het dreigen met het verminderen, of zelfs stopzetten van, de politiefinanciering. Ja anarchisme, dat zou zeker helpen! In de 'fly-over states' en buiten de grote, linkse, steden aan de westkust en Nieuw Engeland, werd het geheel een beetje met deemoed bekeken. Begrip was er voor de gedode George en zijn familie; het hoort tenslotte niet zo te zijn dat de politie je zonder gerechtelijke uitspraak executeert? Maar het volledig ontbranden van de stemming daarna? De Main Stream Media die, zelf met het anders zo rechts geaarde Fox erbij, er alles aan deed om de stemming ook maar verder op te stoken. Was 'hun' USA dan nu werkelijk zo slecht?

Net nu de boel wat tot rust leek te komen gebeurde er weer iets dat de deugbrigades deed opschrikken. In Atlanta, de stad waar eerder het hoofdkwartier van CNN door BLM en sympathisanten was 'bezocht' omdat deze blijkbaar nog niet positief genoeg berichtte over het tuig, werd de volgende neger doodgeschoten door de politie. Rayshard Brooks, zo heette de beste, brave man, had een tikje teveel Margarita's genuttigd (volgens hem maar 1.5 alleen bedoelde hij waarschijnlijk gallons en geen glazen) en mocht, na het blazen, zien dat hij een bloed-alcohol percentage had van 0.108% (waar de wettelijke limiet 0.08% is). De agenten vonden het daarom raadzaam om de man te boeien en mee te nemen naar het bureau. Helaas waren de meningen hierover verdeeld: Rayshard was het daar namelijk in het geheel niet mee eens en begon zich stevig te verzetten. Tijdens de worsteling wist hij de tazer van één van de agenten in handen te krijgen en probeerde daarmee te vluchten. Toen hij de tazer op één van de agenten richtte werd hij uitgeschakeld middels drie schoten. Hij overleed later aan de gevolgen daarvan in het ziekenhuis.

Direct werd de verantwoordelijk agent ontslagen ('Barbertje moet tenslotte hangen') en later gaf ook de politiechef van Atlanta er de brui aan. Wat eigenlijk ook wel zo goed is want de gemeenteraad van Atlanta was toch al van plan om de politie op te heffen! Twee vliegen in één klap dus! Dat er daarna in Atlanta weer een ouderwets 'recht van de sterkste' zal gaan gelden, totdat volksmilities de boel weer herstellen, ontgaat de Democratische deugbrigades. Benevens het feit dat het niet alleen 'black lives' zijn die 'matteren': "All Lives Mattter!"

Enfin, hieronder het filmpje dus.