Marvel komt met helden Snowflake, Safespace en nog een paar

Omdat Corona het nieuws al overheerst hier een berichtje van een ander kaliber. Marvel Comics heeft vorige week namelijk een nieuwe comic aangekondigd in de vorm van The New Warriors. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat het niet je typische superhelden zijn.

Laat ons ze even voorstellen:

Screentime

Screentime is in zijn jeugd blootgesteld aan het door zijn opa ontwikkelde 'internetgas' en nu kan hij mentaal verbinding maken met het internet. Zo kan hij wegenkaarten zien in augmented reality en net zo snel antwoorden vinden als iemand met een smartphone. En dat alles zonder smartphone.

Snowflake

Snowflake is een Cryokinetische non-binary (geen jongen, geen meisje) superheld, die gekristalliseerde shurikens in de vorm van sneeuwvlokken kan werpen. Ook heeft Snowflake een mentale, helderziende connectie met tweelingbroer Safespace.

Safespace

Safespace kan krachtvelden creëren ter bescherming, maar dit kan hij alleen als hij probeert iemand te beschermen. Verder heeft hij natuurlijk de mentale en helderziende connectie met tweelingpersoon Snowflake.

B-Negative

Tijdens een bloedtransfusie is B-Negative blootgesteld aan het bloed van vampier Michael Morbius en nu heeft hij vampierachtige superkrachten. Hij heeft slagtanden en puntoren. Hij heeft bloedzuigers op zijn handpalmen.

Trailblazer

Trailblazer woont in een groepshuis en is pleegkind. Ze is vrijwilliger in een bejaardencentrum, maar ze heeft superkrachten. Deze obese versie van Dora the Explorer heeft namelijk een magische rugzak waar ze op elk moment uit kan halen wat ze nodig heeft.

marvel's new warriors
marvel's new warriors

Inmiddels heeft de aankondigingsvideo op Marvel's Youtubekanaal ruim 3.100 likes en 130.000 dislikes. Wel verdient Marvel kudo's voor het nog niet uitschakelen van de comments.

De aankondigingsvideo vind je hieronder. De comic zelf is vanaf 15 april verkrijgbaar, waarmee de kans dat dit een 1 aprilgrap is vrij klein lijkt te zijn.

Inmiddels is het internet gek geworden en hebben veel bekende Youtubers en Marvel of Comicliefhebbers gereageerd middels een video. Een kleine greep:

The Critical Drinker
ShoeOnHead
penguinz0
HeelvsBabyface
TheQuartering
YellowFlash 2
Bowlestrek

en nog veel meer...

Nu is het wachten op de film. Zijn we al enthousiast?