Captain Picard zingt "Let it Snow"

Een ouwetje maar te leuk om niet te tonen. Voor mij als 'old-fag' is er natuurlijk maar één 'baas-der-bazen' als Captain in de Star Trek serie en da's James 'Jim' Tiberius Kirk, eigenlijk overbodig om te zeggen maar ik doe het toch maar even. Op verre afstand van 'Jim' (ja, ik mag hem Jim noemen) volgt Captain Jean-Luc Picard. Met zijn bekakte uber-Britse tongval en stoïcijnse optreden vormt hij bijna de tegenpool van de emotionele Jim.

Dat zelfs in de tijd van 'The Next Generation' er nog aan het kerstfeest wordt gedaan blijkt wel uit het filmpje. Daarin vertolkt Jean-Luc, samen met nog enkele andere crewleden, de kerstklassieker "Let it Snow (Make it So)."

Waarschuwing vooraf: ook braakmiddel eerste klas Wesley Crusher komt in enkele scenes voor. Ik weet niet wat het is maar ik heb, vanaf de eerste maal dat dit 'individu' mijn beeldbuis pleegde te vervuilen, een gruwelijke hekel aan dit karakter gehad. Als dit de bedoeling van de makers van de serie was dan kan ik ze hierbij vertellen dat ze daarin 100% geslaagd zijn. Nimmer heb ik een grotere hekel aan een Star Trek-karakter gehad als aan hem, maar misschien ligt dit wel alleen aan mij?