De top 40 van 3 november 1973

Banner top 40Elke vrijdagmiddag kun je hier de hoogtepunten van een oude top 40 terugzien. Dit jaar gaan we terug naar het jaar dat Peppi en Kokki voor het eerst op TV zijn, de eerste gijzeling in Nederland plaatsvindt, Het schip Norderney van Veronica in een zware storm van zijn ankers geslagen wordt en op het strand bij Scheveningen terecht komt, het eerste naaktstrand van Nederland geopend wordt, door de oliecrisis er autoloze zondagen zijn en Wim Kan voor het eerst met een oudejaarsconference op TV komt. Weet je al welk jaar het is?? Het is 1973.

Hallo! Dit is radio Veronica op 538 meter middengolf met de Nederlandse top 40 van 3 november 1973, week 44 van de 9e jaargang.

We beginnen snel met Rink Groeneveld en Peter Kok uit Den Haag. Ze heten Greenfield and Cook en dalen deze week van 27 naar 40 in de 4e en wellicht laatste week. Jammer, want het is een mooie plaat, hij heet Far too late.

Nummer 39, Uriah Heep en Easy Livin'.

Nummer 29 komt van 35 in de 2e week. Ze stijgen rustig en het zou me niet verbazen als ze doorstijgen naar nummer 1. Maar zover is het nog niet. Hier is The Steve Miller band met The Joker.

Chris Montez staat er al 10 weken in met zijn hit Ay no digas, deze week daalt hij van 19 naar 24.

Op 18 staat Leftside met Like a locomotion.

De Golden Earring, ook al uit Den Haag, scoorde een hit met Radar Love. Deze week dalen ze van 10 naar 17 in de 11e week.

Boudewijn de Groot maakte een single voor zijn zoon Jimmy en scoort er een hit mee. Deze week stijgt hij van 12 naar 10.

Vorige week op 5, nu op 4, Charles Aznavour met The old fashioned way.

Stationair op 2 in de 4e week, Gerard Cox met Het is weer voorbij die mooie zomer.

 

En stationair op 1 in de 9e week. The Rolling Stones met Angie.

En dit was 'm dan weer, de top 40 van deze week (in 1973). Mocht je alles nog eens rustig na willen lezen, haal dan het gedrukt exemplaar, het ligt op je te wachten bij je platenhandelaar. Tot volgende week!