WoensdagCulinair #45 Tapioca, een glutenvrije lekkernij

WoensdagCulinair banner

Elke woensdag komt hier een selectie te staan van diverse kookvideo's en kooktips van het web.  Heb je zelf ook een kookvideo of heb je leuke tips? Deponeer ze tussen de reacties.

Klik hier voor alle andere WoensdagCulinair weblogjes.


Tapioca is een zetmeelrijk poeder wat word gemaakt van de cassavewortel. Het wordt bewerkt  in poedervorm, vlokken en de meer gebruikelijke pareltjes. Tapioca wordt gebruikt voor cassavechips( soort kroepoek) pudding, cakes, pannenkoekjes en vele drankjes zoals 'bubbletea' . Onbewerkte tapioca is glutenvrij.

    

Tapioca pareltjes. Als de pareltjes helemaal doorzichtig zijn, dan zijn ze klaar.

   

Tapioca (glutenvrije) pannenkoekjes

  

   

Kokosmelk met tapiocapareltjes

   

Bubbletea


   

Tapiocapudding

   

Tapiocacake