Youtubers bekennen mishandeling door vrouwen

Regelmatig zijn mensen geschokt als een vrouw mishandeld wordt in een relatie of gezin. Dat vrouwen net zo goed mannen kunnen mishandelen bleek onlangs toen Youtuber Mathhew Santoro (832.000 abonnees, plus 5,1 miljoen op zijn hoofdkanaal) per ongeluk een privévideo publiek toegankelijk maakte. Hij verwijderde de video, maar deze was al gezien en na steunbetuigingen besloot hij deze opnieuw te uploaden.

In de video vertelt een geëmotioneerde Santoro hoe hij in zijn relatie gekleineerd werd, gedwongen werd zijn vrienden en familie buiten de deur te houden en fysiek mishandeld werd.

In reactie op de video kwamen andere relatief grote namen uit de Youtube-kringen naar voren met soortgelijke verhalen. Zoals boogie2988 (3 miljoen abonnees) die niet alleen door een vriendin werd misbruikt, maar ook werd geslagen, verbrand, gesneden, gestoken en rondgesmeten door zijn eigen moeder.

Prank video's zijn over het algemeen niet al te boeiend, maar hier zien we het verschil in reacties wanneer een man door een vrouw mishandeld wordt, en wanneer het andersom gebeurt. Mishandeling is mishandeling mensen...