Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een correct gebaar van de NS.

De NS heeft het enige juiste besluit genomen. Reizigers die tijdens het winterse weer vertraging opliepen, krijgen hun geld geheel of gedeeltelijk terug. En zo hoort het ook. Want het wordt steeds duidelijker dat er van overmacht geen sprake is geweest: het was gewoon winterweer. Maar:

Dat terugbetalen van honderdduizenden treinkaartjes is natuurlijk wel een enorme schadepost voor de NS. Dat is zuur, des te meer daar nu steeds duidelijker wordt dat de chaos op het spoor voor het overgrote deel wordt veroorzaakt door ProRail. Uit vertrouwelijke documenten blijkt dat die organisatie maar wat heeft aangemodderd, en zelfs grote blunders heeft verzwegen voor verkeersminister Eurlings. FOK!-user Zero2Nine heeft zelfs een nieuwe naam bedacht voor ProRail: ProFail. Meesterlijk verzonnen, die houden we erin!

Kan de NS mij even laten weten, of ze de geleden schade ook bij ProRail claimt? En kan minister Eurlings mij even laten weten, per wanneer hij zich ontdoet van de huidige ProRail-directie?