Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over minister Verhagen die voor zijn beurt spreekt.

Minister Verhagen heeft tegenover BNR-Nieuwsradio laten doorschemeren dat hij een verlenging van onze missie in Afghanistan niet uitsluit. Maar wat hebben we daar nou te zoeken?  
Onder toezicht gebouwde schoolgebouwen worden door de Taliban in no-time weer in puin geschoten. Aan de onderdrukking van vrouwen komt niet echt een einde. Maar het ergste: de recent gehouden presidentsverkiezingen in Afghanistan hingen van de fraude aan elkaar. En dát doet voor mij de deur dicht. Wij helpen daar dus een regime, dat de belangrijkste democratische regel wordt overtreden: eerlijke verkiezingen. Een met verkiezingen rotzooiend regime is niet iets, waar onze soldaten aldaar hun leven voor moeten wagen.
 
Onze premier zit nu in de VS, om daar iets onduidelijk internationaals te doen. Maar kan hij mij beloven, dat ‘ie zodra hij weer terug is, namens het voltallige kabinet zal laten weten, dat van een verlenging geen sprake kan zijn?