Wat niet te doen op valentijnsdag

Stefan Walthie (StefanW)

Eén dag per jaar hebben we de dag van de liefde. Valentijnsdag. De dag waarop de liefde van je leven, of zij het zelf nu al weet of niet, centraal staat in alles wat je doet en zegt. Dit is ook de dag dat je van alles samen met deze vrouw moet gaan doen, want het is valentijnsdag. Er zijn zelfs mannen die de grootste fout allertijden maken. Zij gamen op valentijnsdag samen met hun vriendin. Als je iets niet moet doen is het wel gamen met je vriendin en ik zal aan de hand van een aantal voorbeelden haarfijn uitleggen waarom niet.

FIFA 13
Vrouwen en voetbal is sowieso een combinatie die absoluut niet kan. Ook in videogames moet je dit ook mijden als de pest. Hoe irritant is het wel niet om FIFA tegen je vriendin te spelen en constant te moeten horen “Ik wil met Christiano Ronaldo spelen, want dat is zoooo’n lekker ding” zonder dat ze ook maar het geringste benul heeft dat de beste man de techniek heeft van een dodo. Om dan nog maar te zwijgen over het duizend keer moeten uitleggen dat ze niet heeft gescoord omdat ze buitenspel staat en vervolgens weer moeten uitleggen wat buitenspel is. Laten we eerlijk zijn. Vrouwen en voetbal combineert niet, dus speel vooral geen FIFA met je vriendin. Alleen het feit al dat de enige bekendste vrouwelijke voetbalster, Hope Solo, bekend staat om haar goede looks en niemand weet of ze links- of rechtsbenig is zegt genoeg.

Call of Duty: Black Ops 2
Elke man kent dat gevoel wel. Je hebt nog nooit in het leger gezeten en om jezelf toch nog een beetje Chuck Norris te wanen ga je Call of Duty spelen. Wapen doorladen, koptelefoon op en schieten tot of je kogels of je tegenstanders op zijn. Als je nou echt elk restje echte man uit je shooter wilt halen ga dan vooral Call of Duty samen met je vrouw of vriendin spelen. Allereerst wordt dat Chuck Norris-gevoel al gauw omgezet in een A-Team-aflevering. Er vliegen letterlijk duizenden kogels over je scherm zonder dat er ook maar iemand wordt geraakt. Dit door het simpele biologische feit dat de oog-handcoördinatie van de vrouw niet gemaakt is voor schietspellen. Daarnaast zijn vrouwen simpelweg niet gemaakt voor een goede oorlogsstrategie. Waar jij de perfecte plek zoekt om je vijanden te belagen zul je merken dat je vriendin zo schrikachtig is dat ze schiet op alles wat beweegt. Geen schuilplaats is veilig met je vriendin in de buurt.

Project Zero 2: Wii Edition
Als sportspellen het niet worden en schietspellen al evenmin, wat dan? Weet je wat? Ga lekker Project Zero 2 spelen. Of elk ander willekeurig thriller/horrorspel. Je stelt je relatie pas echt op de proef als je samen Project Zero aanzet. Bij elke verandering van het beeld gilt je vriendin alsof de zombies haar in de woonkamer bij de nek grijpen. Om nog maar te zwijgen van de reactie als er iets echt engs gebeurt in het spel. De rode handen van het vastgrijpen zullen nog maanden op je armen staan. Hoe goed je relatie ook is, je zult zonder twijfel moordneigingen krijgen richting je partner als je deze fout maakt.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik denk dat ik mijn punt al behoorlijk goed gemaakt is. Gamen met je vriendin is funest voor je relatie. Ik wil dan ook een oproep doen aan alle mannen voor deze valentijnsdag. Ben je toe aan een nieuwe relatie? Ga dan vooral vandaag samen gamen met je vriendin. Als je relatie je lief is, put dan vooral inspiratie uit de zoetsappige boekjes met tips voor valentijnsdag. Ga naar de film, neem haar mee uit eten, bezoek de dierentuin. Als je maar niet gaat gamen. Vrouwen en games is al geen beste combinatie, maar als je samen gaat gamen ben je pas echt zuur. Niet doen dus. Het scheelt je een hoop gezeik.