FOK!games Wishlist 2013 #3

Kn0x

De hype-train van Rockstar Games draait momenteel overuren. Het bedrijf komt komende lente/zomer met met Grand Theft Auto V en de hele wereld mag weten hoe awesome dit gaat worden. Het is dan ook geen verrassing dat deze game op de derde plek staat van de FOK!games-crew Wishlist.

Het was 1997 toen DMA Design en Tarantula Studios met de eerste game uit de GTA-reeks kwamen. Het duurde echter enkele jaren voordat ondergetekende zijn eerste Grand Theft Auto-game speelde in de vorm van GTA III. 2001 om precies te zijn. Ik was verslaafd aan de game en mijn PlayStation 2 draaide overuren. Een jaar later kwam misschien wel één van de beste games ooit uit: Grand Theft Auto: Vice City. Voor mijn gevoel nog steeds de beste game uit de reeks; alles klopte in de game. De sfeer, de map, de vrouwen, het verhaal, I could go on.

GTAv

In de jaren die volgden, zijn er enkele grootse games uitgekomen waaronder San Andreas en het in 2008 uitgekomen Grand Theft Auto IV. Ondertussen zijn we weer vier jaar verder en naar mijn mening wordt het weer tijd voor een nieuwe GTA. En Rockstar heeft geluisterd want volgend jaar gaat GTA V uitkomen. Waarom gaat deze game keihard slagen, vraag je je af? Vanwege het feit dat ze momenteel de complete kracht van de huidige consoles kunnen benutten. Vanwege het feit dat we met drie verschillende personages gaan spelen. Vanwege het feit dat we terug gaan naar de plek waar we al zo’n grootse strijd hebben geleverd: Los Santos. En misschien ook nog wel vanwege het feit dat de map (inclusief de oppervlakte indoors) groter gaat worden dan San Andreas, GTA IV en Red Dead Redemption bij elkaar opgeteld(!). Nog meer redenen nodig?

GTAv2

Misschien nog wel het belangrijkste is dat (hopelijk) de sfeer terug gaat komen zoals we die gewend zijn van Grand Theft Auto: Vice City. Nogmaals, naar mijn mening de beste GTA-game in de reeks. Stiekem hoop ik dat de oudere protagonist van de drie iets te maken heeft met het Vice City-universum. Eigenlijk moet ik niet teveel inspringen op de hype-train van Rockstar maar ik kan het uiteindelijk toch niet laten. Ik had mezelf beloofd geen trailers te kijken, geen verhalen te lezen en geen verdere informatie op te nemen totdat de game daadwerkelijk uitkwam. Maar dat is me weer niet gelukt. Ik heb toch weer alle trailers bekeken, toch weer Game Informer gelezen en toch weer alle topics gelezen die ik kan lezen. En de hype-train is hier gearriveerd. Het duurt nog even voordat de game uitkomt, maar wij van FOK!games zijn er helemaal klaar voor!