FOK!film: Dierendag top 5

René (MrManiak)

Het is 4 oktober, dierendag. Op deze dag worden dieren wereldwijd flink in het letterlijke en figuurlijke zonnetje gezet. Ook FOK!film legt vandaag de focus op de mensenvrienden en -vijanden. Na vele suggesties gehoord te hebben, het schrappen van 'dierenfilms' zoals Reservoir Dogs, Batman Begins en Black Swan en een dagje research bleef er een mooie selectie over.
Wat is de ultieme FOK!film Dierendagtop5?


5) Anaconda (1997)

Anaconda
De film met Jennifer Lopez, Ice Cube en Jon Voight mag niet ontbreken aan deze top 5. Niet omdat hij zo goed is, maar meer omdat het mede door de sterrencast meer als een comedy wegkijkt dan een serieuze horror.

Een filmcrew van National Geographic bezoekt het Amazonegebied om een documentaire te maken over een inheemse stam. Onderweg pikken ze Paul Sarone op, wiens schip bijna is gezonken. Hij biedt aan om de groep naar de inheemse bevolking te leiden, maar het nieuwe scheepslid heeft meer geheimen dan men denkt. Als een van de crewleden wordt gestoken door een tropisch insect is dit reden genoeg voor Sarone om de boot volledig over te nemen. Alle materialen heeft hij nu voor handen om zijn levensdoel te kunnen bereiken, namelijk het jagen op een enorme anaconda. De crew bevindt zich in een strijd tussen leven en dood in de levensgevaarlijke jungle, waar niemand veilig is.