KoosyNLs Gamescom-dagboek: Vooruitblik

Kevin (KoosyNL)

Gamescom

Over twee dagen gaat de gamescom, de grootste beurs in de gamesindustrie, van start. Tienduizenden gamers zullen deze week naar Keulen afreizen om de nieuwste games te gaan checken. Voor de pers is de gamescom wellicht wat minder interessant dan de E3, omdat er een stuk minder grote aankondigingen zijn, maar toch is deze enorm geschikt om zaken die je tijdens de E3 niet hebt kunnen checken, alsnog grondig te behandelen.

Daarnaast wordt de gamescom ook steeds serieuzer genomen door de uitgevers. Zo zullen veel games voor het eerst speelbaar zijn voor het grote publiek, maar zullen er ook volledig nieuwe dingen te zien zijn. Mass Effect 3 zal voor het eerst zijn multiplayer tonen en ook zal komende week de onthulling zijn van Borderlands 2.

Borderlands 2

Ondanks dat de beurs pas woensdag écht begint, zullen we van FOK!games morgen al richting Keulen vertrekken. Op dinsdag zullen namelijk een aantal persconferenties gehouden worden waar we natuurlijk bij moeten zijn. Microsoft zal aan het begin van de middag al een klein eventje hebben waar ze hun games zullen tonen en EA zal later een persconferentie houden waar we onder andere Battlefield 3 en SSX zullen zien.

Zelf mag ik dinsdagavond, net als vorig jaar, naar de persconferentie van Sony waar naast aankondigingen ook een hoop games en hopelijk ook de Vita speelbaar zullen zijn. Afgelopen jaar werden games als Resistance 3 en Ratchet & Clank: All 4 One aangekondigd dus ik ben benieuwd of ze dit jaar weer iets spannends in petto hebben. Hopelijk krijgen we sowieso te horen wanneer de Vita in Europa zal verschijnen.

PSvita

Woensdag zal de persdag van de gamescom zijn. Dit is de dag dat alleen de pers toegang heeft tot de beurs en ook de rustigste. Afgelopen jaar kon ik in verband met Lowlands alleen op de persdag aanwezig zijn, maar dit jaar zal ook ik tot en met vrijdag van de beurs verslag doen. Het weekend proberen we altijd te ontlopen want dan kun je letterlijk over de hoofden van de aanwezige gamers lopen.

Vandaag was een dag van voorbereiden. Natuurlijk moest er een tas worden ingepakt met een aantal onderbroeken en sokken maar ook ben ik nog druk bezig geweest met het voorbereiden op de verschillende afspraken die ik tijdens de gamescom heb. Zo zal ik een interview hebben met Noraiki Okamura, de maker van Dr. Lautrec voor de 3DS en zal ik een hoop andere voor mij onbekendere games te zien krijgen. Toch is dat wel één van de leukere kanten van een grote gamebeurs. Natuurlijk heb ik zin om games al Dark Souls, Uncharted 3 en Batman: Arkham City te zien, maar juist de games waar ik nog niet veel van af weet en die me mogelijk kunnen verrassen zijn een reden om naar zo'n beurs tegaan.

Vandaag ga ik maar vroeg naar bed, Morgen moet ik om 7 uur alweer in de auto zitten en met een feestje van Sony dat tot in de late uurtjes door zal gaan, wordt het een lange dag.