Wishlist crew 2011

koei

Ook dit jaar zijn er weer vele games om naar uit te kijken. Het meest kijken wij als crew eigenlijk uit naar de Nintendo 3DS en welke games daarvoor zullen verschijnen, maar dat wordt pas half januari bekend gemaakt. Voor de onderstaande lijst zijn we uitgegaan van spellen waarvan begin december 2010 verwacht werd dat ze in 2011 uit zouden komen. Helaas staat Beyond Good & Evil 2 daarom niet in de top tien, want wanneer deze game gaat verschijnen, als het al gebeurt, is nog steeds niet bekend. Wat wel bekend is, is dat we dit jaar van een nieuwe Zelda-game kunnen gaan genieten en daar trappen we de lijst dan ook mee af!

goty

Titel Legend of Zelda: Skyward Sword
Platform(en) Nintendo Wii
Uitgever Nintendo
Releasedate 2011

Het kan je niet ontgaan zijn dat er een nieuwe Zelda onderweg is, dit keer onder de naam The Legend of Zelda: Skyward Sword. Tijdens de E3 van 2009 werd er een plaatje getoond van Link met een mysterieus meisje, daarna bleef het akelig stil. Natuurlijk barste op het internet de discussies los over wat het plaatje te beteken had, maar het heeft tot halverwege 2010 geduurd voordat Nintendo antwoord gaf. Het meisje was het zwaard uit de titel en zij zou Link helpen de wereld te redden. In tegenstelling tot andere Zelda-games woont onze held op zwevende eilanden en reist hij naar de oppervlakte van de wereld om de kwaade wezens daar een kopje kleiner te maken. Een andere opzet dus en door het gebruik van Wii MotionPLus wil Nintendo ook een nieuwe impuls geven aan de gameplay. Tel daar nog een schilderachtige artstyle bij op en je hebt weer genoeg voer om nachten door te trekken om er voor te zorgen dat Link wederom Hyrule kan redden!

goty

Titel Final Fantasy versus XIII
Platform(en) PlayStation 3
Uitgever Square Enix
Releasedate 2011

Met deel XIII van de Final Fantasy serie zijn de makers wat anders van plan dan gewoonlijk bij de genummerde delen. Final Fantasy XIII is begin dit jaar uitgekomen als vernieuwende RPG als deel van de serie "Fabula Nova Crystallis" oftewel het nieuwe verhaal van de kristal. Binnen deze serie verschijnen games die zich in een andere wereld afspelen maar van dezelfde mythologie gebruik maken. In Final Fantasy versus XIII en Final Fantasy agito XIII zul je ook l'Cie en fal'Cie tegenkomen, iets dat in Final Fantasy XIII is bekend geworden. In Final Fantasy versus XIII zullen de battles in real time plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan hoe Kingdom Hearts speelt, maar dan allemaal wat verfijnder. Ook zal er, sinds lange tijd, weer een world map zijn en zul je voertuigen kunnen gebruiken om van A naar B te komen. Op 18 Januari zal eindelijk het mysterie rond deze game en zijn hoofdpersoon, Noctis Lucis Caelum, bekend gemaakt worden op de "Square Enix 1st Production Department Premier."

goty

Titel The Elder Scrolls V: Skyrim
Platform(en) PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Uitgever Bethesda
Releasedate 11 november 2011

Als Bethesda met een nieuwe game komt kun je alvast een week of 26 vrij maken in je agenda. Hun games zitten altijd boordevol content die bijna onmogelijk allemaal door één persoon ervaren kunnen worden. Tijdens de  Video Game Awards kwam de officiële aankondiging dat de opvolger van Oblivion met de naam The Elder Scrolls V: Skyrim er aan kwam. Nu weet iedere Bethesda-fan dat, hoewel de games ronduit fantastisch zijn, de graphics ondertussen aardig verouderd zijn en dan heb ik het nog niet eens over de glitches. Executive producer Todd Howard heeft gelukkig laten weten dat Skyrim gebruik gaat maken van een splinternieuwe engine. Een nieuwe Bethesda-game in wereld van Elder Scrolls met beter graphics en een stabielere engine. Wat wil je in godsnaam nog meer in 2011?!

goty

Titel LittleBigPlanet 2
Platform(en) PlayStation 3
Uitgever Sony
Releasedate 26 januari 2011

LittleBigPlanet werd groots aangekondigd als innovatieve game waarin gamers konden maken wat ze zelf wilden. Dat is redelijk goed gelukt, maar de makers gaan graag nog een stapje verder. Dat stapje verder is LittleBigPlanet 2, waarin je ook nieuwe gamemodi kunt bedenken en uitwerken. De game heeft slechts een gesloten beta gehad maar ondanks dat zijn er al vele opvallende levels en mini-games gemaakt. Het lijkt erop alsof LittleBigPlanet 2 alles gaat bieden wat het belooft, en misschien nog wel meer. Met deze game zou je jarenlang vooruit moeten kunnen.

goty

Titel Diablo III
Platform(en) PC
Uitgever Blizzard
Releasedate 2011

Blizzard. Eigenlijk zegt dit al genoeg. De studio die garant staat voor kwaliteit. Of hun langverwachte vervolg in 2011 het levenslicht zal zien is nog onzeker, maar we blijven hopen. Het verhaal zal verder gaan waar Diablo II: Lord of Destruction stopte. De WorldStone is kapot, en niemand weet wat de gevolgen er van zijn. Wij verwachten in ieder geval weer epische gevechten tegen demonen, undead en ander helgebroed. Met als beloning de items, die ons weer tot wanhopige runs zullen drijven om die itemkoorts te stillen, nachtenlang. Als we dan toch weer een spelverslaving willen hebben, doe het dan alstublieft al in 2011!!!