Franklop's marathonblog (2)

Frank (franklop)

FOK!sport-medewerker franklop gaat één van zijn voorgenomen doelen proberen te halen in 2011: het uitlopen van de marathon van Rotterdam. Middels een blog zal hij jullie FOK!users op de hoogte houden van zijn voorbereiding, die ongetwijfeld gepaard zal gaan met hoge pieken en diepe dalen.

Ik wil als eerste de mensen bedanken die me enkele goede tips hebben gegeven en natuurlijk ook bedankt voor de support. Ik ben er nog niet helemaal aan toegekomen alles door te nemen, maar dat ga ik de komende tijd zeker doen.

Tevens weet ik dat het wel vrij kort dag is om me voor te bereiden op de marathon. Maar gelukkig is uitlopen het doel, of dat nou gebeurt terwijl ik nog fit als een hoentje over de finishlijn loop, of dat ik vlak voor de bezemwagen morsdood over de lijn kom; het gaat mij in mijn eerste marathon om het finishen.

De afgelopen weken waren niet echt productief helaas, heb twee keer kunnen lopen waarvan de eerste met zijn twintig kilometer wel een opkikker was. Het was mijn langste afstand tot nu toe en deed er 1 uur en 45 minuten over, wat mijns inziens toch wel een knappe tijd was. Dat ik daarna helemaal steenkapot was, dat is bijzaak. Helaas sloeg daarna de griep toe, waardoor deze week lopen er niet in zat.

De komende twee weken zullen in het teken staan van de Bruggenloop in Rotterdam. Dat zal mijn eerste officiële ‘wedstrijdloop' zijn, die over vijftien kilometer gaat over, hoe kan het ook anders, vijf bruggen in Rotterdam. Als de sneeuw nou ook weer eens op wil houden, dan kan ik weer als een blij man mijn rondjes gaan lopen.

Tsja de sneeuw, ook weer zo'n drempel waar ik overheen moet. Ik heb een verschrikkelijke hekel aan het lopen in sneeuw/regen/kou en gelukkig zijn de winters in Nederland altijd lekker warm... Ik heb ook maar hardloophandschoenen en een tight lange broek aangeschaft, ter fysieke, maar toch ook mentale ondersteuning. Heb nog niet kunnen checken of het me helpt, maar laten we het hopen.

Voor nu hoop ik in ieder geval dat de global warming snel weer zijn intrede doet en dat ik in december en januari gewoon in een graadje of 20 kan lopen. Tot over twee weken, na de Bruggenloop!