Room 299: hoe was het?

Stefan (Nebo)

Afgelopen maand maakten jullie allen kans om een kijkje te nemen in Room 299. Deze ruimte, gelocaliseerd op de negende verdieping van het pand van Sony, werd speciaal ingericht met dure 3D-televisies, elk voorzien van een PlayStation 3.  Hier konden we genieten van de allernieuwste games zonder er drie uur voor in de rij te staan op menig beursvloer.

Onder andere de nieuwste Move-games, Gran Turismo 5, Motorstorm: Apocalypse, LittleBigPlanet 2 en Dead Nation waren speelbaar. FOK!games nam uiteindelijk zes mensen inclusief aanhang mee naar Room 299. Hieronder geven drie van hen een korte indruk van de ervaringen die zij die dag opgedaan hebben.

Poit
Room 299 was een aangename ervaring met de techieken van de toekomst. Als gamer met een zwak voor gadgets had ik de Move controllers al in mijn bezit voor Room 299 de deuren voor mij open deed. Tot zover niets niews.

Waar ik het meeste naar uitkeek waren de beschikbare 3d tv's. Nog maagd zijnde in de wereld van home entertainment 3d was ik erg nieuwsgierig, opgewonden en vol angst voor een vroegtijdig oogasme. Helaas (of gelukkig?) bleef dit uit. 3d is awesome en heeft zeker een toekomst alleen moet er duidelijk aan gewend worden. Vooral bij Motorstorm gebeurde er zo bizar veel op het scherm dat je niet weet waar je kijken moet. Alsof je bij je eerste lijntje coke gelijk maar de hele gram opsnuift.

Killzone doseerde het iets beter, er gebeurde veel maar het werkte goed, raketten die rakelings langs je schieten waren een genot om te zien. GT5 was hierin in minst indrukwekkend. De groep Fok!ers was ook erg leuk. Altijd leuk om wat gezichten bij de nick te kunnen zien en met z'n allen romantisch uit eten te gaan bij de Burger King op Schiphol.

Het was een toffe namiddag waarbij ik geleerd heb dat ze bij de Burger King op Schiphol heel veel ruimte hebben!

Superfruitig
In een kamer, oh zo hoog, nog net niet tot de regenboog.

Betraden wij met heel veel zin, incluis fokkers, epic win.
Een ruimte vol games en vertier, lauwe hapjes, weinig bier.
Te danken aan; hiep hiep hoi, Poit, Spanky en natuurlijk Roy.
Een visie vormen was het doel, edoch fok, dus beestenboel.
Veel gezien en ook gespeeld, maar niet alles was bedeeld.
Move was okay maar beetje prul, niet echt core, dus flauwekul.
Ook 3D games en de rest, gimmicky stuff, not impressed.
Toch was het zeker goed bekoren, daar bovenin die grote toren.
Relextheid en een fijnesfeer, moeten lachen, keer op keer.
Buzz blijft dan ook het echte werk, Roy lekker pwnen, met 3 man sterk.
Ook veel toppers deden ons goed, we zien die graag, tegemoet.
Vervolgens kanen op Schiphol, daar terrasjes zitten niet erg vol.
Ik stop dit rijmpje zonder draad, het was gezellig, kom niet met haat.

J.Clarkson
Na een rit van 30 minuten van Delft naar Badhoevedorp (een record?), komen we aan bij Sony. Nebo schittert door afwezigheid, maar Fruit is ondertussen gearriveerd. Na brutaal vragen, mogen we vast naar de 9e etage van Sony HQ. Aldaar werden we verwelkomt door de gastheer, een rijtje Heineken en wat standaard versnaperingen. De eerste indruk was meteen goed, want GT5 spelen met een biertje naast je, geeft je het gevoel een soort Elite te zijn. Helaas voor mij was het een timed demo van 1:30. Ja, zo kan ik een oordeel vellen.... NOT!

Maargoed, eenmaal gezeteld druppelde de fokkers gestaag binnen. Langzaam maar zeker werd elke 3D tv die Room 299 rijk was, bemand. De 3 uur vlogen voorbij, opgevuld door Little Big Planet 2, Killzone 3 in 3D (sweeet!), Motorstorm Apocalypse, GT5 in 3D (Jawohl, wieder ein timed demo, maar nu 7 minuten). Gek genoeg wist het 3D gebeuren me slechts 5 minuten te boeien en toen was de nieuwigheid er wel weer af.

De Move werkt, maar niet zo geweldig met Socom. Dat was ronduit ruk. Toch was het een coole gelegenheid om de nieuwste shit onder handen te nemen voordat het grote publiek er mee los mag! De sfeer was prima. Op een gegeven moment was ik ALLE fokkers kwijt... Ze zaten Buzz te spelen for fucks sake! Na afscheid te hebben genomen, heb ik mijn collega gedropt op schiphol. 5 minuten rijden vanaf Sony HQ. Suck it openbaar vervoer! Bedankt Fok en Sony voor een top namiddag!