[E3] De woensdag

wc-eend

De woensdag is voorbij en er zijn weer aardig wat E3 nieuwtjes voorbij gekomen en daarom nu deze samenvatting van de woensdag.


Marvel vs Capcom 3, de vechtgame met totaal verschillende helden uit het Marvel en Capcom team laten zich zien in twee gameplay demo's en ook nog een extended trailer. Dit is natuurlijk niet het enige gamegeweld wat voorbij is gekomen op de woensdag...

Wat dacht je van Infamous 2? Waar je met je elektrische krachten verschillende mutanten mag afslachten? Of hou je liever van guns, guns en nog eens guns? Dan is Time Crisis misschien iets voor je. Of ga je liever los met Italiaanse accenten en spaghetti eters in Mafia 2? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je liever rondscheurt in een ijscowagen en ondertussen alles kapot schiet in de nieuwe Twisted Metal. Of houden we het luchtig en gaan we met de verschillende generatie playstation helden op avontuur in Heroes on the Move?

Als je het trouwens over avontuur hebt, dan kan je Zelda natuurlijk ook niet missen, die in een remake van Ocarina of Time terugkomt op de 3DS. Hij is natuurlijk niet de enige die zal komen naar de 3DS, wat dacht je van Sora en consorten in Kingdom Hearts 3D? Of misschien komt Mario ook nog wel terug? De 3DS zal waarschijnlijk populair worden maar de andere handhelds worden niet vergeten want de turn based RPG Golden Sun zal naar de DS toe komen net als de puzzel RPG Proffessor Layton, een andere turnbased game, Valkyria Chronicles 2 dat meer tactisch is zal naar de PSP komen. Naast al dit handheld gedoe komen er natuurlijk nog een aantal andere figuren langs die meer dan een miljoen verschillende avonturen kunnen gaan beleven, ik heb het natuurlijk over de Sackboys en Sackgirls uit Little BIG Planet 2. Of wat dacht je van een opgepoetste versie van de Sly Cooper games in één collectie?

De E3 staat naast 3D ook in het teken van bewegen, bewegen met je controller zoals de Playstation Move of bewegen met je hele lichaam met de Kinect van de Xbox 360. Deze nieuwe ontwikkelingen brengen ook nieuwe manieren van gamen mee, wat dacht je van een spel waarin je het licht moet manipuleren zoals Echochrome 2? Of waar je controller om kan toveren naar een pistool? Sony vind bewegen met de Move belangrijk en daarom is er een lijst gemaakt met games die aangekondigd zijn voor de Move.

Kortom bewegen zal een groot thema zijn, en soms hoef je zelf niet eens te bewegen als je geen zin hebt maar laat je het gamekarakter bewegen, want tja sport en beweging is leuk maar soms willen we ook gewoon rustig op de bank zitten. Gelukkig liet PES 2011 zich zien waarin we toch een topvoetballer kunnen zijn, vanaf de bank dan wel. Of wat dacht je om als chauffeur dwars door een verlaten stad heen te scheuren in Motorstorm Apocalypse? Of misschien neem je liever iemands gedacht over in Mindjack?

Natuurlijk kunnen we niet vergeten te melden dat er voor de online liefhebbers ook wat te doen is. Wat dacht je van jammen met zijn achten in Patapon? Of speel je liever met zwaarden in de multiplayer van Assassin's Creed: Brotherhood? Of ga je liever knallen met de Space Marines uit Warhammer 40K? Als je toch zo van schieten houdt kan je je net zo goed inschrijven voor de EA Gun Club met extra voordelen voor mensen die van guns in games houden.

Helaas was er ook het nieuws van twee games die niet op de E3 aanwezig waren, Pikmin en The Last Guardian. Maar wees niet getreurd, binnenkort zullen we ze wel zien.