[E3] De dinsdag

wc-eend

De dinsdag is voorbij en dat betekent een hele hoop E3 nieuwtjes.

Vandaag kicken we af met een nieuwe game van Ubisoft, Child of Eden, een psychedelische muziekgame voor de Kinect. Hierna een bericht over de nieuwe 2D Rayman, ja onze held is terug op PSN en XBLA.

Kort daarna kwamen een aantal dansers die op een liedje van Micheal Jackson danste, blijkbaar voor een nieuwe Just Dance. Ubisoft zou Ubisoft niet zijn door een aantal gekke konijnen wild rond te laten rennen en AAAAHHHH te laten schreeuwen in een grappige trailer.

 

Hierna kregen we bericht dat Driver een reboot gaat krijgen en ondertussen ook nog eens het bericht dat 007 terug zal komen op de Wii, dat later nog eens bevestigd werd in de persconferentie van Nintendo. Ubisoft was nog zo vriendelijk om te laten weten dat I Am Alive nog leeft met een trailer. DJ Hero 2 heeft laten weten ook van de partij te zijn.



Hierna kwamen een aantal Microsoft gerelateerde berichten, vaak berichten die gister ook al geplaatst waren maar nu iets meer info of juist die trailer, het ging om de volgende berichten.
- Baas worden in Fable III
- Leren dansen met Kinect
- Exclusieve Crytek game
- Call Of Duty Black Ops gameplay
- Ferrari's aanraken in nieuwe Forza
- CliffyB en de GOW III gameplay
- Alan Wake die het eerste deel DLC laat zien
- Dead Space 2 die een officiële datum krijgt
- Sonic naar Kinect komt

Scherp je messen mensen want Shank komt naar ons toe. Geruchten gaan dat Sly Cooper weer naar de PS3 gaat komen, en dat klopt zoals Sony aangeeft in hun persconferentie.

Nintendo begint hun conferentie en brengt een hoop nieuws;

Een nieuwe Zelda game met nieuwe besturing, een Mario Sports Game, een nieuwe party game, Just Dance 2 komt er ook aan. Golden Sun heeft zijn weg gevonden van de GBA naar de handhelds van nu en Kirby keert ook weer terug naar de Wii. Dragon Quest 9 krijgt een datum en Donkey Kong komt ook weer terug. EPIC Mickey laat ons alles verven of juist verwijderen.


Natuurlijk konden we er niet meer omheen en heeft Nintendo de 3DS onthuld, met Kid Icarus en nog een hoop andere games voor de line up.

games

Veel tijd is er niet want de Sony Personferentie komt eraan en Sony vind 3D belangrijk dus gaan ze daar veel mee doen. Een van de grotere dingen die 3D gaat worden is Killzone 3. Sony kan natuurlijk niet achterblijven en laat wat dingen van de Move zien die 15 september gaat uitkomen. We kunnen namelijk ook met de Move toveren. Maar Sony is slim en besteedt niet al hun tijd aan Move en gaat door met grote titels zoals Little Big Planet 2, baarden in Medal of Honor, Gabe Newell biedt zijn excuus aan en kondigt Portal 2 voor de PS3 aan.

 

Sony laat het hierbij niet zitten en kondigt een PSN Plus abonnement aan, extra content voor centjes. Maar extra content is geen probleem voor Sony want Mafia 2, Dead Space 2 en Assassin's Creed: Brotherhood krijgen exclusief iets voor de PS3.

Last but not least krijgen we er een nieuwe Twisted Metal bij en eindelijk is de kogel door de kerk, Gran Turismo 5 komt 2 november.

Dit was al het nieuws van dinsdag 16 juni 2010, de tweede E3 dag, tot morgen.