[Fotoreportage] Tilburg Trappers - Eindhoven Kemphanen

Peterselieman

Gisteravond stond er in de kwartfinales van de Nederlandse Eredivisie ijshockey de wedstrijd tussen de Tilburg Trappers en de Eindhoven Kemphanen op het programma. FOK!user Michael Schoenmakers was hierbij aanwezig en maakte onderstaande reportage.

Het was de eerste play-off-wedstrijd in de strijd om het landskampioenschap. De Trappers en de Kemphanen moeten in een best-of-three-serie uit gaan maken wie er door gaat naar de halve finale. De twee voorgaande edities tussen de Trappers en de Kemphanen werden beide keren gewonnen door de ploeg uit Eindhoven.

Spelers betreden het ijs
De spelers betreden het ijs in Tilburg


Staats speelt met een speciaal vizier omdat hij in de vorige ontmoeting met de Trappers een aanvaring heeft gehad, waardoor hij zijn kaak heeft gebroken.

Nazarov haalt uit te vergeefs
Nazarov haalt te vergeefs uit. Het zijn de Kemphanen die daarna op voorsprong komen.

Gelijkmaker
Kars viert de gelijkmaker voor de Trappers


Van Biezen ligt roerloos op het ijs na een late check van Hilbert. Laatstgenoemde kreeg ook een Match-penalty. Hij is er in ieder geval niet bij in de volgende twee wedstrijden. Van Biezen verwacht zaterdag weer op het ijs te staan in en tegen Eindhoven.

Keeper van de Kemphanen
Keeper Anthony wist diverse keren 100% kansen tegen te houden en hield daardoor de Kemphanen goed in de wedstrijd.

Schembri geeft de Tilburgers het nakijken
De kleine maar zeer gevaarlijke nummer vijf van Eindhoven Schembri geeft een verdediger van de Trappers het nakijken.

Keeper Fukufuij in actie
Fukufuij wist in de tweede periode zijn net goed schoon te houden, maar in de derde periode ging het mis voor de Trappers.

Keeper Anthony van de Kemphanen
Wat Fukufuij in de tweede periode deed, deed Anthony aan de andere zijde in de derde. Hij liet geen goal meer toe, terwijl aan de andere kant twee keer werd gescoord.

Met een 4-3 stand probeerden de Trappers nog met een alles of niets poging de stand gelijk te trekken door de goalie te wisselen voor een speler. Echter wist de snelle nummer vijf van de Eindhovenaren Schembri hier handig gebruik van te maken en in het lege doel de 3-5 eindstand aan te tekenen.

De Kemphanen vieren feest
De Kemphanen zijn erg blij na afloop van de eerste gewonnen wedstrijd.

Zaterdag volgt wedstrijd twee waar Trappers moet winnen om zicht te houden op de halve finales in de Eredivisie. Winnen de Kemphanen dan is het seizoen voor de Trappers in één klap voorbij.