[Verslag] Dio & Flinke Namen

Dit weekend traden Dio en de groep Flinke Namen op in de WaTT in Rotterdam. Zij deden dit in het kader van hun tour door Nederland genaamd; ‘En toen was er licht’. Onze FOK!Fotografe Lauriette de Ruiter (Tijgertje.) was samen met Tazar_Yoot aanwezig en maakten dit verslag van de avond!

De groep Flinke Namen bestaat uit Sef, Murth, MC Fit en een buurjongen van Sef, The Flexican. Dio begon zijn carriere samen met rapper Darryl in de groep Dubbel D. In 2007 brak hij samen met The Opposites en Sef door bij het grote publiek.

Vooraf aan het optreden van Dio stond er een speciaal voorprogramma op de planning. Op hyves stond een aankondiging dat deze artiest mee heeft gedaan in de nieuwe nummer van The Opposites met Sef en deze 'onbekende' artiest. Dit bleek niemand minder dan Gers te zijn. Dit dik halfuur durende voorprogramma wist het levendige publiek goed warm te draaien voor de hoofdact!


Na het voorprogramma gingen de lampen aan wat als gevolg had dat de opgebouwde sfeer als sneeuw voor de zon weer verdween. Tot het moment dat The Flexican op het podium verscheen. Hij teasde het publiek door met z'n laptop en mengpaneel te spelen totdat de Flinke Namen werden omgeroepen. De zaal was er klaar voor!



Het decor was gevuld met een glazen wand waar een beamer op was gericht waarop vervolgens spetterende lichteffecten te zien waren. Dit sloot perfect aan bij het optreden. Ze zongen nummers van hun twee albums, Superstuntwerk en Kunst&Vliegwerk. De sfeer in de zaal en op het podium was buitengewoon goed te noemen. Iedereen genoot zichtbaar van de muziek.





Dit optreden in Rotterdam was de zevende locatie van de tour. Het achtste optreden vindt plaats in Simplon te Groningen op 11 december. De rest van het programma staat hier.