Maandvooruitblik: november

Frank (Frankii)

Langzaamaan naderen we het einde van het jaar, het moment waarop de meeste ontwikkelaars hun beste games uitbrengen. Oktober was al een goede maand met games als Brutal Legend, FIFA 10 en DJ Hero. De maand november gaat daar zeker overheen, de hoeveelheid AAA-titels die uitkomen in de komende maand is dan ook niet op één hand te tellen. Hier lees je een overzichtje van de games die je in de maand november mag verwachten.

Om te beginnen komt in de eerste week van de maand Rabbids go Home uit voor de Wii. In deze game, waar je al een preview van in HYPE kon lezen, ga je met de knotsgekke Rabbids een toren bouwen naar de maan. De Rabbids denken namelijk dat ze daar vandaan kwamen en willen weer graag terug naar huis. Het ziet er naar uit dat deze game al een goede reden is om je het stof van je Wii te blazen. In dezelfde week mogen we ook het volgende deel in de Ratchet & Clank franchise verwelkomen. In de PS3-exclusive A Crack In Time ga jij als Ratchet op zoek naar je maatje Clank en worden er een hoop onbeantwoorde vragen uit de vorige delen beantwoord.

De makers van Guitar Hero brengen deze maand Band Hero uit. In principe is de game niet veel anders dan Guitar Hero, in Band Hero is alleen de muziek wat meer gefocust op de hitlijsten en klassiekers. Een wat meer casual versie van Guitar Hero dus. Kans dus dat zelfs je zusje, die normaal gesproken een hekel heeft aan gamen, binnenkort voor de TV zal staan met een instrument in haar handen. Singstar-liefhebbers kunnen deze maand hun favoriete boyband Take That gaan nadoen in Singstar: Take that en mensen die van Rock Band en Lego houden kunnen deze maand hun geluk niet op. De twee zijn namelijk samengevoegd en verschijnen als de game Lego Rock Band. De arcade-versie van Need for Speed; Need for Speed: Shift, ligt deze maand in de winkels voor de Wii en de DS. Door zijn unieke uiterlijk hoopt EA dat de game zich onderscheidt van de andere arcade games die we al op de Wii zagen. De spirituele opvolger van Baldurs Gate ligt deze maand ook in de winkels. In Dragon Age: Originis gaat ontwikkelaar Bioware terug naar zijn roots met een epische RPG in een fantasy-setting. Speel een aan jouw keuzes aangepast verhaal, pas je speler helemaal aan jouw wensen aan en vernietig vijanden met het schaalbare combat-systeem.

Griezelen kunnen we deze maand ook genoeg. Zo mogen we op zombies gaan jagen in Left 4 Dead 2 waarin je weer massa\'s zombies op je af gestuurd krijgt met een nog beter AI dan de voorganger. Nieuwe zombies, nieuwe campaigns, nieuwe wapens en nieuwe multiplayer-mogelijkheden. Genoeg nieuws om jezelf mee te vermaken dus. Jigsaw heeft je partner vermoord en je leven vernietigd en nu zit jij ook in een van zijn gruwelijke vallen. Probeer jezelf te redden uit zijn brute vallen en kom erachter hoe Jigsaw aan zijn zieke geest komt in Saw.


En we zijn er nog niet, op de volgende pagina vindt je nog meer games die deze maand uit gaan komen!