FOK!games op de Elf Fantasy Fair

Stefan (Nebo)

Afgelopen weekend was het dan zover: de Elf Fantasy Fair 2009 ging van start. Zaterdag en zondag waren de dagen dat bezoekers van de EFF naar binnen mochten, en vrijdag was een dagje dat exclusief voor de pers was ingedeeld. Phedre77 van de Frontpage en ik hadden de eer om op deze dag aanwezig te zijn.

Ik ben de eerste om te bekennen dat ik maar weinig afweet van de wondere wereld van fantasy. Ik lees maar weinig boeken en kom dan ook niet veel verder dan de Lord of the Rings-trilogie. Redelijk sceptisch stapte ik dan ook de bus uit bij de bushalte van Haarzuilens. Ik was veel te vroeg en besloot eerst maar eens even mijn omgeving te verkennen. Binnen vijf minuten was ik het middeleeuwse dorpje Haarzuilens alweer uit en vervolgde ik mijn weg naar de ingang van het kasteel. De poortwachter bij deze ingang legde mij uit hoe ik bij de daadwerkelijke ingang kon komen. Daar eenmaal aangekomen werd mij gevraagd waar ik voor kwam. Ik legde uit dat ik namens FOK! Aanwezig was. Daarop volgde de vraag \"Ben jij een Larper?\" De leek die ik was had geen idee waar hij het over had en ik wist dan ook niet zeker of ik me beledigd moest voelen of niet. Na een korte miscommunicatie werd ik doorverwezen naar de derde en hopelijk de laatste ingang. Hier was het raak en niet veel later zat ik met een groepje in een tent. Na even opgestaan te zijn voor de koning en koningin van de EFF, begon een John Cleese-achtig iemand alle speciale gasten aan te kondigen. Rhianna Pratchett en James Marsters waren de namen waar Phedre77 en ik mee te maken gingen hebben, omdat we deze wonderlijke personen mochten interviewen.

Na de korte introductie en een parade van Nazgūl en een hondje met een hoorn werden we meegenomen naar een gevecht tussen verschillende Larpers. Phedre77 legde mij even snel uit wat een Larper was en ik voelde me weer helemaal thuis. De weg naar het slagveld was gevaarlijk. Een laag over het pad hangende boomstam deed mij naar de grond kijken om te checken of ik misschien uitgevallen orktandjes zag, maar helaas. Na een kort maar krachtig gevecht en het genot van Nazgūl die blijkbaar een dressuurwedstrijd aan het doen waren, was het tijd voor het interview met Rhianna Pratchett. Deze lieftallige dame heeft als scriptschijfster meegewerkt aan games als Heavenly Sword, de Overlord-games, Mirror’s Edge, Viking: Battle for Asgard en Prince of Persia, en momenteel is ze druk bezig met Overlord II en Overlord: Minions. Reden genoeg voor FOK!games om haar een paar vragen te stellen.



De prachtige omgeving van Kasteel de Haar.