Star Wars: The Force Unleashed launchparty

koei

Afgelopen dinsdag kwam Star Wars: The Force Unleashed uit. Reden genoeg voor LucasArts en Activision om een launch party voor de game te organiseren in het centrum van Utrecht.

Ondanks dat de NS niet meewerkte en er geen treinen reden tussen Den Haag en Utrecht arriveerden Merovingian en ik via een flinke omweg toch nog net op tijd bij de bioscoop. Gelukkig maar, want mijn doel voor die avond was op de foto gaan met Darth Vader en het zou jammer zijn als die foto niet aan mijn op-de-foto-met-allerlei-gamesfiguren-collectie toegevoegd kon worden vanwege wat problemen met de trein. Voor de bioscoop stond een klein legertje aan Storm Troopers en andere Star Wars-figuren ons al op te wachten. Over de rode loper zouden ook nog een aantal Vips de launch party gaan betreden. Hoewel we niemand duidelijk naar binnen hebben zien gaan was Arie (van Sylvester en de lama\'s) al in de lobby en kwam later Edo van BNN ook nog binnen lopen. Naast deze mannen zouden er ook nog een aantal Idols-deelnemers rondlopen, maar die zijn toch erg moeilijk te herkennen als je dat programma niet gevolgd hebt. Na een drankje in de lobby ging de filmzaal open en verhuisden we daarheen om door René Mioch ontvangen te worden. Hij introduceerde een mannetje van LucasArts die ons iets vertelde over de driedeling van LucasArts, LucasFilm en Industrial Light and Magic en de groei van de totale gamesindustrie. Deze groei zorgt ervoor dat de tijd rijp is voor een nieuw Star Wars-verhaal en deze keer op een spelcomputer.

Na de introductie van het mannetje van LucasArts kwam René Mioch weer aan het woord met een verhaal over de Star Wars-serie. Nu ben ik niet zo thuis in de Star Wars-wereld en vertelde hij voor mij dus allemaal nieuwe dingen, maar de kenners die naast me zaten waren er niet heel erg van onder de indruk. Bepaalde namen sprak hij niet goed uit en het was een nogal saai geheel dat voor een groot deel voorgelezen werd vanaf een papiertje. Ik ben echter groot liefhebber van nutteloze feitjes kennis en zo heb ik al weer tegen een vriend kunnen vertellen dat Star Wars de zomerblockbuster eigenlijk heeft uitgevonden, met dank aan René. Gelukkig was het tweede deel van de presentatie een stuk interessanter voor de kenners, dat was een making of van de game. Na afloop van deze film volgde er nog een lightsaber gevecht tussen Mioch en Darth Vader, dat vreemd genoeg door Mioch gewonnen werd, en was het tijd voor nog een aantal afsluitende drankjes in de lobby en wat kodak-momentjes.

Star Wars: The Force Unleashed neemt je mee naar de tijd tussen Episode III en IV, tijdens de groei van het Empire. Darth Vader neemt in het geheim een leerling aan, met wie hij uiteindelijk Darth Sidious, de Emperor, wil verslaan. Als speler kruip je in de rol van de apprentice en leer je om te gaan met de Force. Dit alles tot in het meest extreme zoals het neerhalen van een Star Destroyer. Meer over deze game kun je lezen in de preview van de game, in afwachting op de uiteindelijke review. Zou je de game graag willen winnen, dan kun je een poging wagen in de prijsvraag waarbij je de PS3-versie kunt winnen.