Het FOK!games maandoverzicht: maart

J (SocialDisorder)
De maand maart stond bol van de grote releases waarbij de ene game de beloftes wel wist waar te maken en de ander beter direct naar de budgetbak verbannen zou kunnen worden. Op de PSP wist Patapon met z\'n vrolijke kleurtjes en \"ik-krijg-die-rotmelodie-maar-niet-uit-m\'n-kop\"-muziek indruk te maken op KoosyNL. De paar minpuntjes die hij vond waren eigenlijk niet genoeg om het spel links te laten liggen, en vooral de sfeer van de game vond hij geweldig. Patapon ontving dan ook de hoogste score van de maand: 91%.

Op de PS3 werd deze maand grof geschut ingezet: Unreal Tournament III kwam uit. Met het vizier op scherp trok Diablos79 ten strijde om buitenaards tuig een lesje te leren en keerde terug met de conclusie dat de singleplayercampaign vrij waardeloos is. Unreal Tournament III is dan ook, net als zijn voorgangers, meer bedoeld als een multiplayergame en vooral doordat dit wel goed was uitgewerkt ontving de game een score van 86%.
Ruimte-avonturiers konden deze maand aan een tweede reis beginnen met Mass Effect: Bring Down The Sky. Deze uitbreidingsset voor Mass Effect is volgens Morthill leuker dan welke side-quest uit het origineel dan ook, ondanks de beperkte lengte en werd dan ook beloond met een score van 83%.

Behalve ruimte-geteisem kwamen ook de ondoden deze maand onze lieve vrolijke planeet bezoeken. Helaas voor hun stond Morthill ze op te wachten in de gedaante van een grote gemene Viking. Vooral het gebrek aan afwisseling en flinke framedrops wisten de Viking: Battle for Asgard te behouden van een top-score. Maar de soepele gameplay en de bergen combo\'s die je op de hordes ondoden kunt loslaten zorgden toch voor een niet misselijke score van 79%.
De olie-prijzen die momenteel door de stratosfeer lijken te breken hebben ook de game-industrie van inspiratie voorzien. In Frontlines: Fuel of War neem je deel aan een gewapend conflict om de beperkte olie-voorraden op te eisen. De open gameplay en de toevoeging van abilities zorgden ervoor dat de game net even iets anders is dan andere shooters, hoewel het meeste al gedaan was. Hierdoor kwam de game niet verder dan een 78% score.