Het FOK!games maandoverzicht: januari

koei
We begonnen het nieuwe jaar goed met een review van het langverwachte The Legend of Zelda: Twilight Princess. Zowel de Wii- als de GameCube-versie kregen een score van maar liefst 90% waarmee het spel duidelijk bij de toppers van 2006 hoort. Helaas kwam zelda in de top 3 van beste games uit 2006 toch niet verder dan een tweede plaats en ging The Elder Scrolls IV: Oblivion er met de eerste plaats vandoor. Het gehele jaar 2006 in gamenieuws en statistiekjes kon je terug vinden in de FOK!games terugblik op 2006. Kijk je echter liever vooruit dan dat je terug kijkt dan vond je waarschijnlijk de FOK!games 2007 vooruitblik interessanter. FOK!games wacht vol spanning op Mario Galaxy (Wii) en Halo 3 (360), maar het meest wordt er uitgekeken naar Assasin\'s Creed (PS3). Uiteraard is de gehele redactie ook zeer benieuwd naar de Europese launch van de PlayStation 3 en wat de invloed van deze nieuwe console zal zijn op de console-war.


Assassin\'s Creed, FOK!s Most Wanted game voor 2007

Januari was de maand van de terugkijk- en vooruitblik-specials, maar ook een beetje de maand van de \'kindergames\'. FOK! is voor alle leeftijden, dus bespraken we ook games die speciaal voor de kleinsten onder ons ontwikkeld werden. We bespraken onder andere Cars voor de Wii, De Kleine Zeemeermin voor de DS en Curious George voor de GBA en PS2 werden besproken. Helaas scoorden geen van deze games echt hoge punten.

Uiteraard werden er ook grote games besproken, zo trok Pitom zijn winterjas aan en bezocht hij de koude vlaktes van Lost Planet. Het verblijf beviel hem redelijk goed en de game scoorde een nette 75%. Dat met de next-generation consoles de PlayStation 2 nog lang niet vergeten mag worden bewezen SocialDisorder en Strolie75 die respectievelijk Okami en Final Fantasy XII onder de loep namen. Final Fantasy XII kwam uitstekend uit de tests en scoorde een geweldige 94%, het hoogste cijfer de afgelopen maand.


Final Fantasy XII

Buiten de gebruikelijke gamereviews hadden we deze maand ook een tweetal reviews van niet-games. Allereerst was er de handheld GP2X welke getest werd door onze voormalige hoofdredacteur MrSubtle. Daarnaast was er een recensie van een boek. Een boek? Ja, en wel The Book of Games.

Het grootste nieuws van afgelopen maand was natuurlijk de release van Windows Vista. Deze veelbesproken opvolger van Windows XP was overal heet nieuws en op TV werd je ermee doodgegooid. FOK!games ging ook eens kijken naar wat Vista te bieden had en Kabouter schreef er een mooie special over. Als je een krachtige PC hebt, eventueel met het nieuwe Windows Vista, dan is Command & Conquer 3 straks een van de games om naar uit te kijken.


Windows Vista