Het FOK!games maandoverzicht: november

koei
November is altijd een van de drukste maanden in gamesland. Zo vlak voor de feestdagen rollen er vele games van de persen waardoor november ruimschoots gevuld was met vele reviews en previews.

De release van de Wii komt steeds dichterbij, en er komen dan ook steeds meer kansen om Wii-games te kunnen testen. De meest opzienbarende preview was wel die van Zelda: Twilight Princess. Dit spel kreeg geen volle thermometer zoals op vele andere sites, maar moest het op FOK!games doen met \'slechts\' een goed gevulde. Wario Ware Smooth Moves lijkt voorlopig de beste Wii game te gaan worden, op de voet gevold door Wii Play en de schattige aapjes van Super Monkey Ball: Banana Blitz.

Steeven bood ons een kijkje in zijn dagboek in de review van Football Manager 2007. Hij kreeg de kans om Ajax naar de top te coachen en maakte daar dankbaar gebruik van. Na twee seizoenen bleek wel dat dit een topgame is die dan ook werd beloond met een welverdiende 9!

De 360 kreeg deze periode ook een aantal topgames. Allereerst verscheen de nieuwe FIFA, het derde FIFA-spel alweer voor de Xbox 360. Helaas is de 360-versie wat magertjes vergeleken met de PS2- en Xbox-versies waardoor het spel bleef steken op een 7. Tiger deed het een stuk beter. Woods-fan Strolie75 vond de vernieuwingen in Tiger Woods PGA Tour 2007 wel de moeite waard en noemt het spel de beste Tiger Woods-game die er momenteel verkrijgbaar is. Een must-have voor de fans dus. Need for Speed Carbon en Splinter Cell: Double Agent waren beide wel oké, maar kwamen niet ruim boven de massa uit. De game die dat wel deed was Gears of War die een 9.1 mocht ontvangen. Het totaalplaatje van deze FPS, waarin je het opneemt tegen afschrikwekkende wezens, is gewoon prima in orde en de game maakt alle beloften waar.

Een nieuwe GTA is natuurlijk altijd groot nieuws, zo ook de komst van Grand Theft Auto: Vice City Stories, waarbij deze keer niet de controle hebt over Tommy, maar over Victor Vance, de broer van Lance Vance uit het origineel. Helaas was hier weinig vernieuwing en vrijheid in te vinden, maar dat woog niet op tegen de heerlijke sfeer en de goede gameplay die GTA ook deze keer weer bood.

De PC was deze maand ook weer vertegenwoordigd met een aantal juweeltjes. Allereerst NeverWinter Nights 2. Hoewel deze game niet zo goed was als zijn voorganger is het wel een juweeltje geworden. Het spel zuigt je helemaal op in het verhaal om je een lange tijd niet meer los te laten. Het beste spel van deze maand volgens FOK!games was Anno 1701. Deze game die elke liefhebber van het godgame-genre zou moeten hebben heeft een geweldige sfeer, een lange levensduur, veel opties en een hoge verslavingsfactor. De 9,5 die deze game heeft gekregen is dan ook geheel verdiend!

Tot slot was Shigeru de eerste winnaar van de userreview contest. Zijn review van Starfox: Adventures Dinosaur Planet werd het meest gewaardeerd door de andere FOK!kers.