Vijf gametips voor de maand maart

2. Gran Turismo 7

Gran Turismo 7 is de nieuwste sequel van de beroemde racing-game. Deze versie bevat meer dan 400 auto's van automerken over de hele wereld. Er zijn 34 locaties te vinden met meer dan 90 lay-outs. In toekomstige online updates zullen meer circuits en auto's worden toegevoegd. Uiteraard is deze game ook beschikbaar voor PlayStation 5 en heeft het daar wat speciale features.

Zo heeft de game ondersteuning voor 3D-audio om de posities van verschillende geluidsbronnen en hun bewegingen in een 3D-ruimte te horen. Ook de adaptieve triggers en haptische mogelijkheden van de DualSense-controller worden gebruikt. Adaptieve triggers zorgen er bijvoorbeeld voor dat je vingertoppen het ABS-systeem voelen. Wanneer een echte auto met te veel snelheid een bocht in gaat, zullen de voorbanden voelbaar zijn.

Daarnaast heeft Gran Turismo 7 ook een mod-tool die spelers kunnen gebruiken om verschillende content te maken. Herhalingen, in-game foto's, livery-ontwerpen en meer. De Showcase is een plaats waar deze inhoud kan worden gedeeld met andere spelers die jouw gemaakt creaties weer kunnen downloaden. Gran Turismo 7 is sinds 4 maart beschikbaar voor PS4 en PS5.