Vijf gametips voor de maand februari

5. Sifu

Beat 'em ups is een genre die langzaam weer lijkt op te bloeien. Recent was er bijvoorbeeld de uitstekende Streets of Rage 4 en later dit jaar is er Teenage Mutant Ninja Turtles Shredder's Revenge. Sifu is een beetje andere koek, want het gaat hier om een 3D-game. Dit spel is ontwikkeld door Sloclap, bekend van de relatief populaire game Absolver.

In Sifu speel je als een student die op zoek is naar wraak. De game bestaat uit een aantal lineaire levels. Je doet niets anders dan tegen groepen vijanden vechten en aan het eind van de level wacht natuurlijk een sterke eindbaas. In Absolver had button mashing geen zin en dat lijkt in Sifu ook het geval te zijn. Je moet je combo's goed timen en ook vaak de aanvallen van je tegenstanders ontwijken.

De game bevat verder ook een unieke mechaniek: als je dood gaat wordt je personage ouder. Je begint als fitte twintigjarige aan de game, maar als je blijft doodgaan klim je tot zeventig+ jaar oud. Uiteindelijk krijg je een Game Over als je te oud wordt. Sifu komt op 8 februari uit voor PS4, PS5 en pc.