Vijf gametips voor de maand april

2. Pokémon Snap

Pokémon Snap is zo'n game waar veel mensen jeugdsentiment bij voelen. Niet gek ook, want de game op de Nintendo 64 is de enige game in die reeks. Tot nu, want na 21 jaar komt er eindelijk een sequel uit op Switch. New Pokémon Snap laat ons weer zoeken naar Pokémon en ze verleiden tot een mooie kiek.

Voor wie niet bekend is met Pokémon Snap: het is een on-rails 'shooter' waarin je foto's moet maken van Pokémon. Hoe beter je foto, des te meer punten je krijgt. Je hebt tools tot je beschikking om Pokémon te lokken, er zijn events die plaatsvinden, alternatieve routes om te vinden in de levels en ga maar door. De gameplay is redelijk simpel, maar om de perfecte foto te maken zul je scherp en alert moeten blijven.

Het leuke aan de game is dat je de Pokémon gewoon ziet leven. Je vangt ze niet, het zijn geen random encounters, maar je ziet ze gewoon hun ding doen. Soms lopen ze samen, wie weet zwemmen ze wel, gaan ze vechten of maken ze elkaar bang. Snap biedt een alternatieve kijk op de wereld van Pokémon en New Pokémon Snap lijkt dat weer te gaan doen. In een woestijn, onder water, op het strand of in een bos. Hoeveel gebieden er zijn weten we niet, maar er lijkt genoeg variatie te zijn.

Replayability lijkt er te zijn, omdat je een zo hoog mogelijke score wil behalen en er hopelijk genoeg te zien is, maar daar ligt ook de 'maar'. Is er wel genoeg te zien, biedt de game genoeg variatie om uren mee te gaan? Daar gaan we achterkomen wanneer de game uitkomt op 30 april.