Vijf gametips voor de maand maart

3. It Takes Two

Game Director Josef Fares is zo overtuigd van de kwaliteit van zijn game dat hij duizend dollar geeft aan iedereen die zich verveelt tijdens het spelen van It Takes Two. Een gedurfd statement dat uiteindelijk nooit gaat gebeuren, maar kijkend naar It Takes Two zie ik wel waar het vertrouwen vandaan komt.

Na A Way Out is Hazelight Studios aan de slag gegaan met It Takes Two, een co-op action adventure platformer waarin je samen moet werken om voortgang te boeken in de game. Denk aan het combineren van wapens, platformen veranderen voor de andere speler of vaardigheden benutten die de andere speler niet heeft. Dit alles wordt gepresenteerd in charmante omgevingen met een luchthartig verhaal en leuke personages (met uitzondering van het boek, dat gewoon eng is).

De gameplay belooft gevarieerd te zijn, waarin elk level weer iets nieuws introduceert om mee aan de slag te gaan. Ook worden diverse genres verkend in een poging de game continue interessant te houden. Stiekem ben ik gewoon erg benieuwd naar de game. Tegenwoordig hebben we niet genoeg echte co-op games meer en de focus in de game ziet er ijzersterk uit. Dankzij de friend's pass heb je bovendien maar één exemplaar nodig van de game om met anderen samen te spelen, dus de game is ook nog eens toegankelijk.

It Takes Two komt 26 maart naar PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc.