Vijf gametips voor de maand december

3. Immortals Fenyx Rising

 

Immortals Fenyx Rising is Ubisofts nieuwste open-wereldgame die volop inspiratie haalt uit Ubisofts eigen Assassin's Creed (Odyssey) en Nintendo's Legend of Zelda: Breath of the Wild. De third-person action-adventuregame schuift de speler in de schoenen van Fenyx die er op uit trekt om de in totaal zeven verschillende regio's te domineren.

Het spel baseert zich op voornamelijk Griekse mythologie, zo moet de speler verschillende Griekse goden redden uit de klauwen van Typhon. De gameplay zelf gebruikt een vrij bekende formule met lichte en sterke aanvallen en stamina-management. Immortals Fenyx Rising ontstond eigenlijk bij toeval toen er een bug werd gedetecteerd bij de ontwikkeling van AC Odyssey. De bug zorgde ervoor dat NPC's veranderden in enorme cyclopen, wat het ontwikkelteam op nieuwe ideeën bracht om de mythologische zijde van Griekse oudheid te belichten.

Immortals Fenyx Rising komt op 3 december uit voor Amazon Luna, Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Xbox One en Series X/S.