Nieuw te streamen in augustus

Binnenblijven om te voorkomen dat de tweede coronagolf te hoog oplaait? Goed idee! En zet dan een leuke film of serie op bij je favoriete streamingdienst. Laten we eens kijken wat de grote streamers deze maand nieuw in het aanbod hebben.

Netflix

Een nieuw seizoen van The Rain (6 augustus), Lucifer (21 augustus) en een nieuwe special van Unbreakable Kimmy Schmidt (5 augustus) zijn de hoogtepunten voor wat betreft de bestaande titels. Qua (eigen) films heeft Netflix ook nog de danskomedie Work It (7 augustus) en Project Power (14 augustus):

In de straten van New Orleans wordt de mysterieuze drug ‘Power’ verspreid die elke gebruiker tijdelijk een unieke superkracht geeft. Het addertje onder het gras? Je weet op voorhand niet welk effect de pil heeft. Terwijl sommigen een kogelvrije huid, onzichtbaarheid of een andere kracht ontwikkelen, kan het effect ook dodelijk zijn. Wanneer ‘Power’ in het misdaadcircuit terechtkomt escaleert de situatie en moet een agent (Joseph Gordon-Levitt) samenwerken met een jonge dealer (Dominique Fishback) en een oorlogsveteraan met persoonlijk vendetta (Jamie Foxx). Om de drugsbende te stoppen moet het drietal zelf alle risico’s ondergaan die het nemen van ‘Power’ met zich meebrengt.

Verdere toevoegingen: The Nutty Professor II: The Klumps, American Sniper, Seed of Chucky, The Lego Movie, The Judge, American History X, Duplicity, Bumblebee, Teenage Mutant Ninja Turtles, Panic Room (allemaal nu te zien), Mean Girls 2 (5 augustus), No Strings Attached (15 augustus), A Star is Born (20 augustus) en Footloose (29 augustus).

Amazon Prime Video

Vanaf 14 augustus kun je op Prime Video een nieuwe avontuurlijke serie met Bear Gryllis kijken: World's Toughest Race: Eco-Challenge Fiji. De serie laat een ultieme expeditie race in Fiji zien, waarin 66 teams uit 30 landen 11 dagen lang non-stop, 24 uur per dag, over honderden kilometers van ruig terrein, bergen, oerwouden en oceanen, tegen elkaar strijden.

Daarnaast komen deze films en series de komende maand online: Little Monsters (nu te zien), Bread & Circus (7 augustus), Queen & Slim (10 augustus), Als De Dijken Breken (14 augustus), Mees Kees In De Wolken (14 augustus), Dark Waters (14 augustus), Fear the Walking Dead S5 (15 augustus), Our Chemical Hearts (21 augustus), The Turning (21 augustus), The Way Back (28 augustus) en Sons of the Soil (31 augustus).

Ziggo Movies & Series / HBO

Ziggo voegt op 19 augustus de ABC-serie Godfather of Harlem toe, met een hoofdrol voor Forest Whitaker. Het is het verhaal van de beruchte misdaadbaas Bumpy Johnson (Whitaker), die begin jaren zestig na tien jaar gevangenis, terugkeert naar de buurt waar hij ooit de baas was. Zijn buurt is echter inmiddels in handen gekomen van de Italiaanse maffia. Hij moet het opnemen tegen de ‘Genovese’, een Amerikaanse misdaadfamilie, om de macht terug te krijgen.

Uit de hoge hoed van HBO komt vanaf 17 augustus wekelijks Lovecraft Country: Atticus Freeman gaat in de jaren 50 op roadtrip met zijn jeugdvriend Letitia en zijn oom George, op zoek naar zijn vermiste vader Montrose. Hun zoektocht verandert in een strijd om te ontkomen aan zowel de racistische verschrikkingen van het witte Amerika als aan monsterlijke wezens die zo uit een H.P. Lovecraft horrorverhaal kunnen komen. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Matt Ruff.

Ook de HBO-serie Foodie Love (met een maand vertraging te zien vanaf 11 augustus) gaat deze maand van start. Het is een achtdelige Spaanse dramaserie over twee dertigers die elkaar hebben ontmoet via een dating-app. Ze beginnen aan een gastronomische reis en leren elkaar kennen via gerechten van over de hele wereld. Ze blijken een gedeelde passie te hebben voor Japanse yuzu en een gezamenlijke afkeer van zogenaamde fijnproevers.

Videoland

Zomerkriebels? Bij Videoland kun je vanaf 5 augustus seizoenen 8 en 9 van Baywatch en seizoenen 1 en 2 van Baywatch Hawaii herbeleven. Ook de serie Brussel, oorspronkelijk gemaakt voor het ter ziele gegane tv-platform van KPN, wordt beschikbaar voor Videoland-lkijkers, op 8 augustus.

Videoland voegt ook films toe, waaronder The Karate Kid: Part II (4 augustus), Terminator 3: Rise Of The Machines, Terminator Salvation (6 augustus), Kill Bill vol 1 & 2 (7 augustus), Paddington (9 augustus), alledrie de Divergent-films (13 augustus), The Scorpion King (14 augustus), Hellboy II: The Golden Army (17 augustus) en The Old Man And The Gun (30 augustus).

Disney+

Disney heeft er helaas voor gekozen om hun nieuwe Muppets-miniserie Muppets Now, waarvan gisteren de eerste aflevering uitkwam in de VS, nog niet in Nederland te releasen. Mocht je daar dus naar uitkijken, dan moet je even wachten; volgens Disney wordt het waarschijnlijk pas in het najaar.

De streamer voegt deze maand natuurlijk wel andere titels toe, zoals een nieuwe serie in de reeks "Disney-documentaires over Disney zelf", getiteld Howard (7 augustus). Een documentaire over het onvertelde verhaal van Howard Ashman, de tekstschrijver achter Disney-klassiekers zoals Aladdin, Beauty and the Beast, The Little Mermaid en de maker van de musicals zoals Little Shop of Horrors. Nooit vertoonde beelden worden vrijgegeven, persoonlijke foto’s en films van Howard Ashman en interviews met zijn vrienden en familie. De film geeft een kijkje in het leven van de Disney Legend, zijn drive en het proces achter de muziek.

Op 28 augustus komt een nieuwe film over het duo Phineas and Ferb uit, getiteld Phineas and Ferb The Movie: Candace against the Universe. Na de gebeurtenissen uit de vorige film blijkt het dat Phineas and Febr nog niet van het avontuur af zijn. De zus van de broertjes, Candace, wordt ontvoerd door aliens naar een verre planeet. De bekende uitvinders weten dus nu wat ze vandaag gaan doen: Ze gaan hun zusje redden.

Verdere toevoegingen: seizoen 3 van Marvel's Runaways is te zien vanaf 14 augustus, de Pixar-short Bugged op 7 augustus, net als de films Fantastic Four en X-Men: Days of Future Past.

Apple TV+

Bij TV+ is vanaf 14 augustus de serie Ted Lasso te zien, waarin Jason Sudeikis een American footballtrainer speelt die wordt ingehuurd om in Engeland een team te coachen. Hij kent het echte voetbal helemaal niet en is dus niet direct geschikt om deze taak op zich te nemen. Sudeikis speelde Lasso al eens voor NBC en heeft deze serie nu ontwikkeld samen met onder andere Bill Lawrence, de producer van Scrubs en Cougar Town.

Ook op 14 augustus: Boys State, een documentaire waarin scholieren in Texas een "mock government", oftewel een voor educatieve doeleinden gefingeerde overheid, opbouwen. De filmmakers laten zien hoe de spanning opbouwt tussen de scholieren als zij verkiezingen houden en werpen zo een figuurlijke blik op de aard van de Amerikaanse politiek.

Mis je een streamingdienst in dit overzicht? Of heb je nog meer interessante toevoegingen gevonden? Laat het weten in een reactie!