Filmjaar 2019: wat kun je verwachten?

3. Disney-remakes

Gebaseerd op eerdere successen met The Jungle Book en Beauty and the Beast zet Disney dit jaar een tandje bij op de remake-machine. Komend jaar brengt men maar liefst drie (!) nieuwe versies uit van animatieklassiekers.

Eerste in dit rijtje is Dumbo die in maart op het witte doek te zien is. Aangepakt door Tim Burton en met hoofdrollen voor Danny DeVito en Michael Keaton lijkt deze film behoorlijk anders te zijn dan de animatieversie. Er is een grotere rol voor mensen weggelegd en we krijgen meer te zien wat er met het olifantje gebeurt nadat hij ontdekt dat hij de mogelijkheid heeft om te vliegen. Dit verhaal lijkt zich perfect voor een live-action remake te lenen, daar het origineel erg kort is maar een rijke wereld vol fantasie bevat. En vergeet de roze olifanten niet!

Dumbo clown
Dumbo: ik moet nu al huilen

In mei volgt Guy Ritchie met de remake van Aladdin. De reacties op de teaser waren erg enthousiast, maar de eerste foto's werden minder goed ontvangen. Er heerst vooral controverse over de casting van Will Smith in de rol van de Geest, die in de animatieklassieker met verve werd vertolkt door wijlen Robin Williams. Ook Jafar, gespeelt door Nederlander Marwan Kenzari, ziet er amper uit als een waardige villain. Het enthousiasme is dus op dit moment wat getemperd maar naar verwachting zal de volgende trailer dit beeld wat bijschaven.

Aladdin
Wel even poetsen Aladdin

Klapper en spektakelstuk pur sang zal The Lion King worden. Het is in de omschrijving al lastig aan te geven wat dit precies is. Een live-action remake is geen juiste benaming omdat alle hoofdrolspelers geanimeerd zullen zijn. Een upgrade is daarom een betere beschrijving. Met alle nieuwe animatietechnieken wordt één van de beste (of misschien wel dé beste) animatiefilms van Disney opnieuw vorm gegeven. Het publiek lijkt er klaar voor te staan. Toch het verzoek om thuis te blijven want hebben we niet liever wat nieuws in de bioscoop dan dezelfde film? De film komt in juli uit.