Marvel's Superhelden Zomer kan beginnen in Disneyland Paris

Alle superhelden verzamelen! Deze zomer beleef je in het Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris een uniek avontuur. Tijdens de Marvel Superhelden Zomer help je helden als Captain America, Iron Man en de Guardians of the Galaxy om de wereld te redden van de ondergang. FOK! was bij de lancering van het evenement om je een voorproefje te geven van dit epische avontuur.

Tekst door Daan de Witte en Lisanne van de Bunt, beeld door Lisanne van de Bunt.

Marvel Superhelden Zomer: Catherine Powell opent de avond
Marvel Superhelden Zomer: Catherine Powell opent de avond

Disney en Marvel pakken flink uit voor de aftrap van de Marvel Superhelden Zomer in Disneyland Paris op 9 en 10 juni. De 'missie' begint met een speciale eenheid, die met een geheim koffertje uit een helikopter springt. CEO Catherine Powell opent de koffer, typt een code in en opent de poorten van het Studios Park, waarna al je favoriete superhelden hun opwachting maken. Het is een eerste kennismaking met een groep figuren die nog lang in beeld blijft deze zomer.

Marvel Superhelden Zomer: alle helden verzamelen!
Marvel Superhelden Zomer: alle helden verzamelen!

In het park heeft een flinke transformatie plaatsgevonden. Niet alleen vind je enorme standbeelden van de Hulk, Black Panter en Iron Man op Production Courtyard, ook zijn er nieuwe shows omtrent de figuren. Aan de voet van het Hollywood Tower Hotel vind je Stark Expo presents: Energy for Tomorrow!, een show waarin Tony Stark zijn revolutionaire uitvinding aan je voorstelt: de groene energie opwekkende 'Arc Reactor'. Uiteraard is Loki ook van de partij en gooit hij roet in het eten… Daarnaast zie je deze zomer de Guardians of the Galaxy Awesome Dance-Off, waarin je de kans krijgt een dance-off aan te gaan met Star-Lord en Gamora.

Marvel Superhelden Zomer: het Studio Theater is nu helemaal in Marvel-stijl
Marvel Superhelden Zomer: het Studio Theater is nu helemaal in Marvel-stijl

Het hoogtepunt is echter Super Heroes United, de nieuwe show in het geheel verbouwde Studio Theater. Tijdens deze high-tech theaterbeleving zie je de de Avengers tegen elkaar keren, nadat Thanos hen langzaamaan in zijn macht krijgt. Niets is te gek in deze show. Zo vliegt Iron Man vlak langs het publiek, zijn er zwevende auto’s en lijkt de magie tot leven te komen door middel van optische illusies en special-effects.

Marvel Superhelden Zomer: krijgt Thanos de helden in zijn macht?
Marvel Superhelden Zomer: krijgt Thanos de helden in zijn macht?

Voor deze show is over alles nagedacht, van de fijne schakeling tussen Frans en Engels, tot de bewegingen van de acteurs en de look van subtiele special-effects. Daniel Fields, creatief directeur Walt Disney Imagineering: "We wilden ervoor zorgen dat de actie echt aanvoelt en dat je niet gedwongen wordt om naar één punt te kijken. Op het podium is constant iets gaande, vooral tijdens de actiescènes."

Hoewel de show genoeg spannends bevat, sluit deze toch perfect aan bij het gezinsvriendelijke karakter van Marvel en Disney. "De shows passen heel goed tussen de avonturen die we gewend zijn van Disneyfiguren", legt Creative Director Mark Huffman uit. "Black Widow staat haar mannetje in een gevecht, maar haar belangrijkste kenmerken zijn doorzettingsvermogen en wilskracht, een profiel dat overeenkomt met bijvoorbeeld Vaiana."

Marvel Superhelden Zomer: een reusachtig standbeeld van de Hulk in het Studios Park
Marvel Superhelden Zomer: een reusachtig standbeeld van de Hulk in het Studios Park

Je kunt nog tot en met 30 september 2018 de superheld uithangen in Disneyland Paris met Iron Man, Captain America, Thor, Black Widow, Star-Lord, Gamora en Spiderman. Naar aanleiding van deze epische afsluiter van Disneyland Paris’ 25e verjaardag zullen ook Hotel New York en de attractie Rock ’n Roller Coaster Starring Aerosmith volledig worden getransformeerd tot Marvel-attractie.

Bewegend beeld? We've got you covered!