Het beste en slechtste van E3 2017

4. Noppie2000

Hoogtepunt 1:

Gezien de stukken van mijn collega's wat overbodig om weer te noemen, maar de Nintendo Spotlight in combinatie met de Nintendo Treehouse was voor mij de beste showcase van heel E3. De korte Spotlight met toch nog flink wat aankondigingen (Pokémon RPG voor Switch, Metroid Prime 4, Kirby Switch, Yoshi Switch) en een fantastische trailer voor Odyssey maakte het een hypewaardig halfuur. Nintendo durfde te namedroppen waar de concurrentie dat dit jaar niet deed, waardoor de wanhopige Metroid-fans weer nieuwe hoop hebben weten te vinden. 

Metroid Prime 4

De Spotlight werd gevolgd door drie dagen Treehouse, waarin developers hun games toelichtten en demo's gaven. Er werden nieuwe details bekendgemaakt, nieuwe aankondigingen (Metroid: Samus Returns, bijvoorbeeld), en er werd nog veel meer getoond van games als Super Mario Odyssey, Fire Emblem Warriors, Xenoblade 2 en ga maar door. Nonstop genot.

Hoogtepunt 2:

Redelijk uit het niets voor mij eigenlijk, maar Dragon Ball Fighter Z ziet eruit als een heerlijke game. Capcom komt met Marvel vs Capcom, maar eigenlijk ziet deze game er op elk vlak beter uit. De homages naar de manga en anime zijn perfect, de stijl klopt als een banaan en de control scheme is heerlijk responsief en simpel. De game kent op social media en onder de press unanieme lof en van wat ik heb gezien is dat compleet terecht. Als de line-up qua fighters goed is en de moves divers genoeg, dan wordt dit één van de beste fighters die ik ook gespeeld heb. Voor mij als DBZ ME2-fan is dit het beste dat ze konden maken.

 MaleSeriousAsiandamselfly.gif

Dieptepunt 1:

Voor de aftrap van E3 zei ik nog dat nieuwe hardware altijd iets is om naar uit te kijken. De hardware van Xbox One X (debiele naam overigens) is wellicht prima, maar man man man wat een slappe software line-up. Microsoft heeft het afgelopen jaar barweinig laten doorschemeren met waar alle studio's mee bezig zijn, dus de verwachtingen waren gespannen. Om vervolgens enkel met Forza 7, Ori , Crackdown 3 (wat er overigens matig uitzag) en Sea of Thieves aan te komen is teleurstellend. Ik vergeet ongetwijfeld nog iets, maar waar zijn de nieuwe aankondigingen? Waar zijn verrassende nieuwe IP's? Waar is software die daadwerkelijk goed gebruik maakt van de nieuwe hardware?

Microsoft had iets te bewijzen en heeft dit, voor mij, verzaakt daadwerkelijk te doen.